GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Aralık 2021 Perşembe 15:34

30'a yakın kediyi zehirledi... Mahkeme serbest bıraktı!

Torbalı'da 30'a yakın kediyi zehirlediği iddiasıyla gözaltına alınan S.Y.'yi çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Torbalı'nın Ayrancılar semtinde bir kişi tarafından sokak kedilerinin zehirlenerek öldürdüğü öğrenildi. Konuyu ilişkin iddiayı sosyal medya hesabından gündeme getiren Urla Hayvan Hakları Hareketi üyesi Aysun Ülger, konuya ilişkin kolluk birimlerine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını ifade ederken, olaya ilişkin kamera kayıtları olduğu bilgisini de paylaştı.

KAMERALARA YAKALANDI
Otuza yakın kedinin, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğü bilgisinin teyit edildiğini de ifade eden Ülger, “Torbalı, Ayrancılar, Üçpınarlar civarımda, yağışlı soğuk havada bir lokma yiyecek arayan canları zehirlediler. 25-26 kedinin öldüğü bilgisi teyit edildi. Kolluk kuvvetlerine bilgi verildi, soruşturma devam ediyor. Faillerin kameralara yakalanmış olduğu ve görüntülerden tespit edilme olasılığı yüksek. Şu günde şu havada bunu yapan alçaklar ölmeyin, bir yudum suya muhtaç olun.” paylaşımında bulundu.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI!
Ayrancılar’da yaşanan kedi katliamını soruşturan Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, olayın failini yakaladı. Şahsın S.Y. adında biri olduğunu tespit eden ekipler, S.Y.’yi gözaltına aldı. İfadesinde katledilen 6 kedi ve bir köpeği öldürme gibi bir amacının olmadığını, onlara sadece yemek verdiğini ifade eden S.Y. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Öte yandan yemek atıkları tahlil için laboratuvara gönderildi. Soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken, tahlil sonuçlarının soruşturmada önemli yer tutacağı öğrenildi. (Torbalı Güncel)