GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Ekim 2016 Salı 16:32

3 sendikadan Büyükşehir'e ortak tepki

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulaması personel takip sistemi hayata geçirilmeden 3 sendikanın tepkisini çekti. Sendikalar sistemi mobbing olarak gördüklerini ve uygulamanın kaldırılmasını istedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet binalarında uygulamaya konulması planlanan turnikeli geçiş sistemi ile parmak izi uygulaması ve personel takip sistemi kriz yarattı.

Belediye personelinin tepkisinin ardından sendikalar da uygulamanın kaldırılması için ortak basın açıklaması yaptı.

Genel- İş, Tüm-Yerel ve Tüm-Bel sendikaları maliyeti 1 milyon tutan sistemin mobbing ve baskı içerikli olduğunu vurguladı.

AÇIK CEZAEVİ…
Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, “Temel hak ve hürriyetlerin hiçe sayıldığı OHAL sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin OHAL fırsatçılığı yaptığını görüyoruz. Sendikalara danışılmadan hayata geçirilen bu uygulama belediyenin açık cezaevine dönüştürülmesidir” dedi.

Tüm-Yerel-Sen 1 No’lu Şube Sekreteri Bilal Altıner, “Belediye söz konusu uygulama ile kamu kaynaklarını israf etmektedir” diye konuştu.

PERSONELİN YANINDA VATANDAŞI DA KAPSAYACAK
DİSK Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan ise şunları söyledi: Baskı ve mobbinge sokakta yanıt vereceğiz. Uygulama 10 bin personelin yanı sıra belediyeye gelen vatandaşları da kapsayacak. Parmak izi uygulaması personele güvensizlik anlamına geliyor ve sosyal demokrat bir belediyeye yakışmıyor. Çalışanların belediyeye her giriş çıkışlında parmak izi, yüz tanıma sistemi uygulanacaktır. Bu sistem bizlere danışılmadan hayata geçirilen emrivaki bir uygulama, ben yaptım oldu zihniyetinin yansımasıdır. Personelin işe geliş gidişlerinde kart bastırmaya dayalı bu sistem kurumsal ve kitlesel bir mobbing uygulamasıdır. Emekçiler yemek, yol yardımı gibi uygulamaları taleplerini ortaya koyduğunda Sayıştay ve mahkeme kararlarından bahseden idare, emekçileri göz hapsine alırken ise mahkeme kararlarını görmezden gelmektedir.