GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2016 Salı 10:19

3 ilçeyi bağlayacak tünel için mesai başladı: Sonbaharda yola çıkıyor!

Bornova-Buca ve Konak’ı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik tünelin temelinin sonbaharda atılacağı açıklandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda hizmete alarak Buca’ya ve İzmir’e kazandırdığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergahın bir bölümünü “derin tünelle” geçecek. Böylece güzergah üzerinde bulunan 250’ya yakın ağaç da yerinde büyüyecek.

Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2.4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesi sayesinde bu bölgede kamulaştırma süreci de yaşanmayacak.

İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek.



Kentin en büyük tünel projesinde mesai başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ekibiyle sahaya inerek incelemelerde bulundu.

Öte yandan çift tüp tünel projesi için ilk tarih de verildi. Projenin temelinin sonbaharda atılacağı açıklandı.

EN UZUN TÜNEL OLACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasındaki açacağı 2.4 kilometrelik derin ve çift tüp tünel, aynı zamanda İzmir’deki en uzun karayolu tüneli de olacak. İzmirlilerin halen kullanmakta olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunlukta.