GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Eylül 2016 Çarşamba 13:16

3 başkan arayışında son viraj: AK Parti’de Ankara yolcuları belli oldu!

AK Parti Genel Merkezi’nin İzmir’de istifalarını aldığı üç ilçede göreve gelecek isimleri belirlemek için yapılan çalışmalar tamamlandı.

EGEDESONSÖZ - Kurban Bayramı öncesinde AK Parti Genel Merkezi’nin istifalarını aldığı Bayraklı, Karabağlar ve Bergama’da yeni isimleri belirlemek için yapılan çalışmalar sona geldi.

İzmir Koordinatörü Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ve İl Başkanı Bülent Delican’ın yaptığı hummalı çalışma sonrasında milletvekillerinin de görüşleri alınarak isimler belirlendi. Ankara’da teşkilat başkanlığında görevi tebliğ alacak isimler son olarak ayrıntılı olarak genel merkeze dosyaları sundu.

İzmir İl Başkanlığı görüşmeler sonunda Ankara’ya Bayraklı için Tanfer Kemerli, Bilal Kırkpınar, Halil Polat ve Abdullah Süer ismini önerdi. Karabağlar’dan ise Aykut Dikencik, Ahmet Tatari ve Engin Uğurlular isimleri ortaya çıktı. Partide istifası alınan Bergama için ise Hakan Koştu, Ahmet Dağdelen ve Melih Sağlam Başoğlu gidecek.

PROGRAMDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK
İsimlerin belirlenmesinin ardından 'adaylar' yarın Ankara'da Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile bir araya gelecekti. Ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın programı nedeniyle görüşme ileri bir tarihe ertelendi. Bu isimler önümüzdeki günlerde Ataş'la bir araya gelecek, her ilçenin yeni başkanı tebliğ edilecek.