GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mayıs 2022 Çarşamba 08:09

249 yıllık İTÜ ekolü İzmir’de!

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, mühendislik ve matematik alanındaki başarılarını edebiyata, spora, sanata da taşıyor.

Eğitim adına değer sağlamak amacıyla, güçlü bir eğitim kimliğinin İzmir’de var olması gerektiği inancıyla 7 yıl önce kapılarını açan İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, kentin simge eğitim-öğretim kurumuna dönüştü. İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam "Atatürkçü, çağdaş, Cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar bağlı bir okul olarak, kaliteden asla ödün vermeyen, öğrencilerimizi geleceğe güvenle hazırlayan bir eğitim kurumuyuz. Bu ilkeden yola çıkarak 7. senemizde ISO 9001 Kalite Belgesini alarak eğitimde kalite misyonumuzu taçlandırdık” dedi.

35 bin metrekarelik akıllı kampüsü ile İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, mühendislik matematik alanındaki başarılarını edebiyata, spora, sanata da taşıdı. Öğrenciler sadece Türkiye değil uluslararası birçok yarışmada kürsüye çıkarak kendi sınırlarını aştı. İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam, "Mühendislik ve matematik alanlarını tercih eden öğrenci grubunun yoğunlukta olduğu bir okuluz ancak sadece sayısal alanda değil edebiyat, spor, sanat, bilim alanlarında öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Okul sadece öğreten değil, hayal etmeyi ve düşünmeyi sağlayan bir yapıdır. İTÜ GV İzmir Okulları olarak öğrencilerimize bu deneyimleri kazanabileceği bir yaşam alanı sunuyoruz" dedi.

Adam, öğrencilerin beceri ve yeteneklerinin gelişmesine destek vermek için eğitsel öğrenci kulüpleri, spor-sanat okulları, ulusal ve uluslararası sosyal ve bilimsel gezileri, uluslararası değişim programları uyguladıklarını söyledi. Hem sayısalda hem de diğer alanlarda öğrencilerin birçok başarıya imza attığını vurgulayan Adam, "Onların başarıları da ayrıca tercih edilen ve İzmir’in öncü eğitim kurumlarından biri olmamızı sağlıyor. Öğrencilerimiz, velilerimiz İTÜ GVO İzmir Ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyor" diye konuştu.

ANA KUCAĞINDAN İTÜ'YE
Bir eğitim kurumu seçerken dikkat edilen kriterler olduğunu, İTÜ GV İzmir Okulları olarak bu kriterlerin fazlasını sunduklarını ifade eden Adam şöyle devam etti:

"En önemli kriterler öğrenci merkezli bir okul olması, öğrencilerin yabancı dil yetkinliği, öğretmenlerin niteliği, yapılandırılmış eğitim programları, sağlık ve güvenlik hizmetleridir. İTÜ GV İzmir Okullarında tüm bu beklentiler karşılanıyor. Anaokulumuzda çift dilli eğitim programı (bilingual) uygulanıyor. Öğretmen başına düşen öğrenci oranı gelişmiş ülke standartlarının üzerinde. 7G eğitim sistemimiz ile akademik gelişimle sınırlı kalmayıp her öğrencinin zihinsel, duygusal, fiziksel, sosyal gelişimlerini destekliyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin kendi beceri ve yeteneklerinin farkına varıp potansiyellerini üst seviyeye çıkarmalarına yardımcı oluyoruz. Geleceğin özgüven sahibi bireyleri olmaları için ihtiyaç duydukları her türlü olanağı sunuyoruz”

DÜNYAYA AÇILAN KAPI
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları'nın "uluslararası eğitime" açılan bir kapı olduğuna da dikkat çeken Adam, "Öğrencilerimizin yurt dışı üniversitelerine başvurmalarını sağlayan College Board, İngiltere ve Birleşik Krallık ülkelerindeki üniversite başvuruları için ise UCAS (theUniversitiesandCollegesAdmissions Service) üyeliklerimiz bulunuyor. Yurt dışı hedeflerine ulaşmak için öğrencilerimiz, IELTS, SAT, TOEFL, ACT ve AP gibi uluslararası sınavlara hazırlanıyor.Tüm bu süreçte yurt dışı danışmalık hizmetimizile birlikte öğrencilerimize sağlıklı ve doğru seçim yapmaları konusunda destek sağlıyoruz" dedi.

GELECEĞİNE YÖN VEREN ÖĞRENCİLER
Öğrencileri geleceğe hazırlamak için LGS ve Üniversiteye Hazırlık programlarını etkin ve verimli kullandıklarını söyleyen Adam "Hazırlık sürecimizde etütler, hafta sonu kursları, ara tatillerde LGS kampları, telafi çalışmaları, süreç izleme sınavları öğrencimizin kendisini sınava daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasını sağlayan ek çalışmalarımız. Bu sayede LGS ve YKS sınav başarılarımızda hedeflerimize ulaşıyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Etkin ve yapılandırılmış ders programlarımız, kalıcı öğrenmeyi hedefleyen bütünsel eğitim yaklaşımımız, güçlü eğitim kadromuz, köklü kurumsal yapımız ve İTÜ bağımız; bu başarıları da beraberinde getiriyor" diye konuştu.