GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Temmuz 2016 Cumartesi 19:52

23 yıldır dinmeyen acı: İzmir Madımak’ı andı

Sivas’ta yaşanan katliamda yaşamını yitiren Alsancak’ta düzenlenen etkinlikle anıldı.

EGEDESONSÖZ – Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli’nin yakılması sonucu yaşanan katliamda yaşamını yitiren 33 aydın ile 2 otel görevlisi İzmir’de düzenlenen etkinlikle anıldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yer alan ÖSYM binası önünde başlayan anmaya katliamda babası şair Metin Altıok’u yitiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, diğer İzmir Milletvekili Musa Çam, Atilla Sertel, CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Gençlik Kolları, DİSK temsilcileri, Halk Evleri ve öğrenci kolektifleri üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kitle ÖSYM binasından Sevinç Pastanesi önüne kadar katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının da yer aldığı ‘Sivas’ın ışığı sönmeyecek’ yazılı pankartın arkasında yürüdü.

Gruba cadde üzerinde vatandaşlar da alkışla destek verdi. Sevinç Pastanesi önünde yaşamını yitiren sanatçılar kendi türküleriyle anılırken, yapılan basın açıklamasının ardından kitle olaysız şekilde dağıldı.