GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ağustos 2022 Cuma 15:57

22 gündür kaçıyor… Bir anne kızının katilini arıyor!

İzmir'in Konak ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan'ı  tabancayla öldürerek kayıplara karışan Deniz Özarslan 22 gündür bulunamıyor. Acılı anne Ziynet Zerkin'in adalet arayışı sürerken "Kızımın katili Deniz Özarslan nerede?" diye sordu.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Konak ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan'ı (31) tabancayla öldürerek kaçan Deniz Özarslan'ın bulunması için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 'Ezgi Zerkin'in katili Deniz Özarslan nerede?' yazılı ilanlar hazırlayıp, şehrin en işlek noktalarına asmıştı.

GÖREN POLİSİ ARASIN!
Acılı aile katil zanlısı Deniz Özarslan'ı görenlerin durumu polise bildirmesi talebinde bulunurken anne Ziynet Zerkin, "Kızımın katili ortalıkta yok. Kızım için adalet istiyorum.Daha önce de kendisi hakkında yakalama kararı verilmişti. 22 gün oldu. Katili kimler saklıyor ve saklanmasına yardımcı oluyor? Ailesi olarak bizler ve yakınları da tehdit altındayız. Birimize daha zarar vermeden bir an önce gereği yapılmalı. Katil yakalanmalı." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz 28 Temmuz'da, Konak ilçesi Mersinli Mahallesi'ndeki iş yerinde meydana geldi. Deniz Özarslan, boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan'ın çalıştığı iş yerine geldi. Çıkan tartışmada Deniz Özarslan, belinden çıkardığı tabancayla eşinin başına ateş edip, kaçtı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Özarslan, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Ezgi Özarslan'ın beyin ölümü gerçekleşti. Özarslan'ın ailesi, kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı. Sağlık Bakanlığı ile yürütülen yazışmanın ardından Özarslan'dan koronavirüs testi için örnek alındı. Test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle Özarslan'ın bağışlanan organları alınamadı. Beyin ölümü gerçekleşen ve bir süredir makineye bağlı yaşayan Ezgi Özarslan, 11 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Özarslan, memleketi Urla'da kılınan cenaze namazının ardından Özbek Mezarlığı'nda toprağa verildi.