GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
15 Kasım 2023 Çarşamba 13:45

21 gol yiyen Özçamdibispor’un hocası konuştu: Takımın tamamı çocuk!

İzmir Süper Amatör’de oynayan Özçamdibispor, Kemalpaşaspor’a 13-0 yenildikten sonra Harmandalıspor’a 21-0 mağlup olması, gündeme oturdu. Özçamdibispor takımının antrenörü Sercan Buzcu, “Geçen yıl BAL’da 4. olduk ama statü gereği küme düştük. Elimizde tecrübeli oyuncu kalmadı. En büyüğü 17 yaşındaki oyuncularımızla mücadele ediyoruz. Harmandalı’nın hocası olsaydım, böyle genç bir takımın bu kadar ezilmesine izin vermezdim” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir futboluna sayısız futbolcu kazandıran Çamdibi mahallesinin amatör takımlarından biri olan Özçamdibispor, geçen yıl Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele etti. Ligi 4. Sırada bitirmesine rağmen statü gereği Süper Amatör Küme’ye düştü. Geçen yıl 38 puan toplayan takım, bu sezon yeni liginde oynadığı 7 maçta henüz galibiyetle tanışmazken attığı 4 gole karşılık kalesinde 73 gol gördü. İki hafta önce Kemalpaşaspor’a 13-0, geçen hafta da Harmandalıspor’a 21-0 mağlup olan Özçamdibispor takımının aldığı bu ağır hezimetlerin altından büyük bir dram çıktı. Takımın geçen yılki kadrosundan tecrübesi tek oyuncusunun dahi olmadığı, altyapıda yer alan en büyüğü 17 yaşında olan çocuklarla mücadele ettiği öğrenildi.

FUTBOLCULARIN MORALİ BOZUK
Özçamdibispor Antrenörü Sercan Buzcu, her hafta çok gol yemiş olmalarından dolayı öğrencilerinin moralinin son derece bozuk olduğunu belirterek, “A takımdaki oyuncularımızdan 4’ü U16 takımında oynuyor. Diğer oyuncularımız da U17 takımı oyuncusu. Bu yıl maddi sıkıntılar nedeniyle transfer yapamadık. Tamamı kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz, kendi oyuncularımız, mahallemizin çocukları. En büyük oyuncum 2006, en küçük oyuncum 2008 doğumlu. Tabii ki bu kadroyla yılların tecrübesi oyunculardan kurulu takımlara karşı koymamız, onlarla başa baş mücadele etmemiz mümkün değil” dedi. 50. Dakikadan sonra fiziksel gücün kendini göstermeye başladığını, rakipler coşarken takımının direncinin kırıldığını anlatan Antrenör Buzcu, Harmandalıspor karşısında alınan 21-0’lık skorun takımda büyük bir travma yarattığına dikkat çekti.

HARMANDALI’NIN HOCASI BEN OLSAYDIM…
Rakip takımların, Özçamdibispor karşısında aldıkları farklı skorları övünçle sosyal medya hesaplarından paylaşmalarının, lise öğrencisi futbolcularını ruhsal olarak daha da çökerttiğini öne süren Antrenör Buzcu, “Harmandalı’nın hocası olsaydınız, rakibinizin bu kadar ezilmesine izin verir miydiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Futbolcularım lise çağında çocuklar. Onları en çok üzen şey, okullarında, mahallede arkadaşlarının, mahalle sakinlerinin, o kadar çok gol yedikleri için dalga geçmeleri.  Rakiplerimizin bize karşı aldıkları farklı galibiyetleri sosyal medyadan duyurunca, çocuklarımızın morali bozuluyor. Onlar, kendilerinden büyük oyunculara karşı oynuyorlar, tabii ki onlara kafa tutacak durumda değiller. Bizim aslında transfer yapmamız, bu çocukları Süper Amatör’de oynatmamamız gerekiyordu. Harmandalı’nın hocası olsaydım, bizim gibi çok genç bir takıma bu kadar gol atmalarına izin vermezdim. Zayıf bir rakibe karşı takımımı, 21 gol atmasına zemin hazırlayacak bir motivasyonla sahaya çıkarmazdım. 4-5 gol attığımda, maçın geri dönüşünün imkansız olduğu bir skoru yakaladığımda, yedek kulübesinde oturan aynı yaş grubundaki oyuncularımı sahaya sürer, oyunu dengelerdim. Meslektaşım bize 21 gol atılmasından üzüntü duydu mu bilmiyorum ama o takımda oynayan bazı oyuncuların üzüldüklerini gördüm. Harmandalıspor’a 10-0 yenilseydik, inanın bu kadar üzülmezdik, çünkü kapasitemiz belli. Oyuncularımı, önümüzdeki maçlara hazırlamakta haliyle güçlük çekiyorum.”

TARAFTARLAR HAREKETE GEÇTİ
Özçamdibispor’un 3 bin dolayında taraftarı olduğunu, bu ağır yenilgilerden sonra çocuklarımızın daha fazla ezilmemesi için kampanya başlattığını belirten Antrenör Sercan Buzcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taraftarlarımızın, yönetimdeki arkadaşların, hatta ben de katkı koyacağım, transfer yapacağız. Bu yenilgiden sonra böyle bir karar aldık. Takımdaki çocuklarımıza ağabeylik yapacak 6-7 oyuncu alacağız. Taraftarlarımızın gönülleri, çocuklarımızın bu şekilde her maçta ezilmelerine razı olmadı. Bir hareket başlattılar, biz de destek veriyoruz. Transferleri yaptığımızda Özçamdibispor olarak yenilsek de böyle ağır, böyle üzücü sonuçlar almayız.”