GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ekim 2023 Salı 20:16

21 çocuk ölümle burun burunaydı... Başkan Tugay el koydu!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Sancaklı Mahallesi’nde her gün okula gitmek için kamyon kasasında yolculuk yapan çocuklar için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay duruma el koydu. Başkan Tugay, “Biz bütün şartlarımızı zorlayarak Yamanlar ve Sancaklı köylerindeki çocuklarımızı şehir merkezindeki okullara taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ – İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Sancaklı Mahallesi’nden okula gitmek için Örnekköy’e gelmek zorunda kalan öğrencilerin yaşadığı mağduriyet gündeme gelmişti.

Öğrenciler, otobüslerin yetersizliğinden ve servis desteği gelmemesinden dolayı her gün kamyonet kasasında yolculuk yaparak okula gitmek zorunda kalıyorlardı.

-İZMİR’DE TAŞIMALI EĞİTİM KRİZİ SÜRÜYOR… BU ÇOCUKLAR ÖLSÜN MÜ?

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konu sonrasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 7 yıldır çocukları belediye olarak taşıdıklarını ve bu sene de maliyetlerin 4 katına çıkmasına rağmen taşımaya devam edeceklerini bildirerek şunları söyledi:

İki köydeki durum hepimizi üzen bir durum ama köydeki okullar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılıp taşımalı eğitime geçildiğinden beri, ki biz okulların kapatılmasından yana değildik, yapmamak gerekiyordu. Bu köylerin yok olması anlamına geliyor. Köylerdeki okulları kapatırsanız köydeki çocuklu ailelere buradan gidin demek anlamına geliyor. Burada temel bir hata var. Yasal olarak köydeki okulu kapatıyorsanız oradaki çocukların sorununu da çözmek zorundasınız. Bu Karşıyaka Belediyesi’nin sorumluğunda değil. Köydeki okulların kapatanların hatasını düzeltme giderme sorumluğuna hem idari olarak hem de hukuki olarak kesinlikle muhatap değil. Ancak insani olarak muhatap. İnsanı olarak muhatap olduğumuz için tam yedi yıldır Sancaklı ve Yamanlar köylerindeki çocukları Karşıyaka Belediyesi taşıyor. İlginçtir ki bunun için teşekkür etmeniz, bunu görmezden geldiniz. Bu sene maliyetlerin dört katına çıktığı söyleyince ki maliyet şudur kendi otobüslerimiz var ama servis yetkimiz olmadığı için bunu yapamıyoruz. Dışarıdan hizmet almamız gerekiyor. Bu seneki fiyatlar geçen senenin 4 katı. 4 katına çıkmasını hiç kimse yadırgamıyor. Yamanlar ve Sancaklı köylerindeki çocukların taşıma maliyeti 4 katına çıkıyorsa bu diğer hizmetlere de yansıyor. Bu bizim tercihimiz değil. Ülke ekonomisinin getirdiği şartların bir sonucu.  Biz bütün şartlarımızı zorlayarak Yamanlar ve Sancaklı köylerindeki çocuklarımızı şehir merkezindeki okullara taşımaya devam edeceğiz. Bu kararımızı da bildirdik.