GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ekim 2023 Perşembe 12:10

21 çocuğu ölümden kurtaran karar!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, Sancaklı Mahallesi’nden her gün kamyonet kasasında okula gitmek zorunda kalan 21 öğrenciye servis sağlanması için talimat verdiği öğrenildi. Çocukların kısa süre içerisinde servisle okullarına gitmesinin sağlanacağı aktarıldı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Taşımalı eğitim sistemi ile birlikte köy okullarının kapatılması kararı sonrası özellikle kırsal kesimde yaşayan çocuklar ciddi zorluklar yaşıyor.

Karşıyaka ilçesinde Sancaklı Mahallesi’nden okula gitmek için Örnekköy’e gelmek zorunda kalan öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti Egedesonsöz gündeme taşımıştı.

Otobüslerin yetersizliğinden ve servis desteği gelmemesinden dolayı her gün kamyonet kasasında yolculuk yaparak okula gitmek zorunda kalan öğrenciler ölümle burun buruna yolculuk yapıyordu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın belediye meclisinde sorunun çözümü noktasında adım atılacağını açıklamasının ardından harekete geçildi. Tugay’ın talimatıyla öğrencilere servis sağlanması için ihale yapılması kararlaştırıldı. Kısa süre içerisinde yapılacak ihale sonrasında servis desteğinin sağlanacağı aktarıldı. İhale sonrası ise öğrencilerin kimlik bilgileri, okula giriş-çıkış saatleri alınıp güzergah hattı belirleneceği belirtildi.