GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ocak 2019 Pazartesi 16:27

20 yıllık başkan aday gösterilmedi ve sert konuştu: Genel merkezden nezaket göremedik!

Menemen Belediye Başkanı Şahin, 5’inci dönemi için aday gösterilmeyince, “Parti ile şahsım arasında 15 bin gibi bir oy farkı varken genel merkezin böyle bir karar alması çok kabul edilir bir şey değil. Başarısız bir yönetim sergilemiş genel merkez başarılı yönetim sergilemiş belediye başkanlarını çok kolay harcayabiliyorsa iktidar olmak istemiyoruz anlayışları mı var? Yapılan çok önemli bir haksızlıktır. Böyle bir kararı elbette beklemiyorduk. Herkeste bir nezaket olmalıdır. Biz genel merkezimizden bu nezaketi ne yazık ki görmedik” dedi.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) geçtiğimiz gün yaşanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi(PM) toplantıları sonrasında İzmir özelindeki adaylar belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ilan edildi. İlçe belediye başkan adaylıkları noktasında da önemli kararlar alınırken mevcut isimlerin tamamına yakınına yeni dönem için bize çıkmadı.

İzmir’de en uzun süre görevde bulunan başkanlardan olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in 5’inci dönem için yetki alamaması ilçede krize yol açtı. 20 yıldır koltukta oturan Başkan Şahin yerine Serdar Aksoy 31 Mart yerel seçimleri için aday gösterildi. Bunun üzerine CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve yönetimi, kadın ve gençlik kolları yönetimleri toplu halde istifa etti. Örgütün genel merkez kararına tepki göstermesi sonrasında Egedesonsöz’e konuşan Menemen Belediye Başkanı Şahin önemli mesajlar verdi.

PARTİ İLE ŞAHSIM ARASINDA 15 BİN OY FARKI VARKEN BÖYLE BİR KARAR ÇOK KABUL EDİLİR BİR ŞEY DEĞİL!
Şahin, “Türkiye’de CHP son 20 yılda her girdiği seçimi kaybettiyse, sayın genel başkanın genel başkan olduğu sürede durmadan seçim kaybedilmişse, 1999’da İzmir, Karşıyaka kaybedilirken Menemen gibi sağ seçmenin olduğu yerlerde belediye başkanlığını CHP’ye kazandırdık. Daha sonra her seçimde oyumuzu arttırarak 20 yıldır bu görevi onurla yapmaya çalışıyoruz. Parti ile şahsım arasında yüzde 12-13 puan yani 15 bin gibi bir oy farkı varken genel başkan ya da genel merkezin böyle bir karar alması çok kabul edilir bir şey değil. Keşke bu kararı almadan önce beni çağırarak, ‘başkan devam etmiyoruz, bilgin olsun’ deseydi biz de saygı duyardık, ‘eyvallah’ derdik, teşekkür ederdik” dedi.

BU HAKSIZLIK SADECE BANA DEĞİL BİZİ DESTEKLEYEN MENEMENLİLERE YAPILMIŞTI!
Şahin ayrıca, “Başarısız bir yönetim sergilemiş genel merkez başarılı yönetim sergilemiş belediye başkanlarını çok kolay harcayabiliyorsa Türkiye’de ne genelde ne yerelde iktidar olmak istemiyoruz anlayışları mı var? Bu kadar başarılı bir belediye başkanına, şahsıma ya da bir başkasına, yapılan çok önemli bir haksızlıktır. Bu sadece şahsıma yapılan bir haksızlık değildir, bizi bugüne kadar destekleyen Menemenlilere yapılan bir haksızlıktır” açıklamasını yaptı.

GENEL MERKEZDEN NEZAKET GÖREMEDİK!
Aday gösterilmeyeceğini beklemediğini aktaran Şahin, “Böyle bir kararı elbette beklemiyorduk. İnsan yaşamında özellikle siyaset yaşamında ben dahil herkeste bir nezaket olmalıdır. Biz genel merkezimizden bu nezaketi ne yazık ki görmedik. Aday yapılıp yapılmamam zerre kadar önemli değil. Keşke o nezaketi görselerdi. Başarılı belediye başkanlarını onurlandırmış olurlardı. Kaybeden kazanan olmak istiyoruz. Genel merkezde de bunun tam tersini görüyoruz” dedi.

‘BAĞIMSIZ ADAY OLACAK MISINIZ?’ SORUSU KARŞISINDA: PARTİMİ SEVİYORUM AMA...
Yeni süreçte bağımsız ya da başka bir partiden aday olmayı düşünüyor musunuz?’ sorusu karşısında konuşan Şahin, “Bu kolay bir soru değil. Partimi seviyorum ama Menemenli hemşerilerimi daha çok seviyorum. Bu kadar söyleyebilirim. Takdir Menemenli hemşerilerimindir” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTÜN İSTİFA AÇIKLAMASI!
Menemen'de şu anki Belediye Başkanı Tahir Şahin'in 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmemesi CHP İlçe Örgütü'nde tepki yarattı. Serdar Aksoy'un belediye başkan adayı gösterilmesinin ardından CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, ilçe yönetimi, ilçe kadın kolları yönetimi ve ilçe gençlik kolları yönetimi, tepki amacıyla görevlerinden istifa etti. İlçe örgütünden yapılan açıklamada 2004, 2009, 2014'te yapılan tüm yerel seçimlerde rakiplerine fark atarak seçimleri kazandığı belirtilen Tahir Şahin'in, her seçimde partiden daha fazla oy aldığı vurgulandı. İlçede yaşayan herkesin Şahin'i sevdiği vurgulanan açıklamada, "Sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Arabından ve Kürdünden oy alan Tahir Şahin tüm Menemen'in gönlünü kazandı. 2019 yerel seçimlerinde de sadece ve sadece örgütümüzün ve Menemenlilerin baskısıyla aday oldu. Tahir Şahin'in hiçbir gerekçe gösterilmeden Genel Başkan ve Genel Merkez tarafından aday gösterilmemesine bir anlam verememekteyiz" denildi.

'KAZANAN CHP OLMAK İSTİYORUZ'
Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiği ve böylesi zor dönemde, riskli bir karar alındığı ileri sürülen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Başarılı belediye başkanlarının aday gösterilmemesi, hem ilçe örgütümüz hem de başarılı belediye başkanımız ile Menemenli hemşerilerimize büyük haksızlık yapılmıştır. Yapılan bu haksızlıklara tepkisiz kalmamız düşünülemezdi. Bu anlayışların bu partide devam ettiğini ve edeceğini gördüğümüzden bu anlayışlar CHP'yi ne genelde ne yerelde iktidar yapmak istemiyor. Partimizi iktidar yapmama anlayışına  anlam verememekteyiz. Biz de partimizde bugüne değin ne kadar başarılı çalışmalar yaptıysak genel merkez tarafından gösterilen adayla başarılı olunamayacağının tespiti net olarak görülmektedir. Biz kazanan birey, kazanan yönetim, kazanan CHP olmak istiyoruz. Menemen Belediye Başkanlığını kaybetmek istemediğimiz için CHP ilçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz. Kaybeden değil kazanan olacağız."