GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ekim 2023 Cumartesi 23:11

20 doktor Gazze'ye yola çıkıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya X hesabından 'Gazzeli bebekler için son saatler…' diyerek yaptığı paylaşımda bölgede görev yapan doktorun sözlerine yer verdi. Bakan Koca bir diğer paylaşımında Gazze'ye yardım amacıyla, Cumhurbaşkanlığına ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır'a hareket edeceğini belirtti.

Sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " "Gazzeli bebekler için son saatler… Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler. Türkiye olarak her türlü yardıma hazırız." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE YARDIM ELİ: 20 DOKTOR VE TIBBİ MALZEME YÜKLÜ UÇAK YOLA ÇIKIYOR
Bakan Koca bir diğer paylaşımda da Gazze'ye yardım amacıyla, Cumhurbaşkanlığına ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket edeceğini belirtti.

Bakan Koca şu iadelere yer verdi:

Gazze'ye yardım amacıyla, Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak. Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile gerekli görüşmeleri yaptım. 20 kişilik uzman ekibimiz Mısırlı yetkililerle Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulacak sahra hastanelerimizin fizibilite çalışmalarını da gerçekleştirecek. Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların 3 kargo uçağımızla, El-Ariş Havalimanına gönderilmesi planlanmıştır. Ayrıca gerekli koordinasyonun tamamlanmasının ardından, bir gemiyle sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı planlanmaktadır. Fizibilite çalışmalarında bulunacak ekibimizin, söz konusu ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin Gazze’deki mağdurlara ulaştırılmak üzere ilgililere teslimatını yapması planlanmaktadır. Dünyanın tüm duyarlı insanlarının yüreğine su serpecek bir çabamız var: Yardımların Refah kapısından içeri geçmesine önayak olabilmek! İnsanlığın gözü Gazze için harekete geçebilecek ülkelerde. Milletimiz elden gelen her şeyin yapıldığını bilmeli.