GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Aralık 2017 Pazar 11:10

2 yılda 13 ton... Zirve yine Bornova'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası'nda 2 yıldır birinciliği bırakmayan Bornova Belediyesi farklı kampanyalar ile 2016 ve 2017 yıllarında 13 tonun üzerinde pil topladı.

İçerdiği kimyasallar nedeniyle çevre kirliliği oluşturan ve insan sağlığını tehdit eden atık piller için değişik kampanyalara imza atan Bornova Belediyesi 2 yılda 13 tonun üzerinde atık pil topladı.

Bitmiş durumda olan pilleri getiren vatandaşlara çeşitli küçük hediyeler veren Bornova Belediyesi kampanyaların hedef kitlesini özellikle çocuk ve gençler olarak belirledi. Pil getirenlere çeşitli hediyeler verilirken, sosyal sorumluluk projesi de hazırlayarak topladığı piller karşılığında zor durumda olan çocukları da sinemaya götürdü.

Büyükpark içinde bulunan Çınar Kafe'de 10 adet atık pil getirene çay ikramı yapılırken, Kızlar Kahvesi'n de 10 pile yarım saat mini golf  oynama hakkı veriliyor. Atatürk Kitaplığı içinde bulunan toplama noktasından ise 10 adet pile 1 kitap hediye ediliyor. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ne 10 adet atıl getirenler de  2018 yılı Nisan ayında başlayacak tiyatro oyunları için ücretsiz bilet alabiliyor. Ayrıca Büyükpark içinde çocukların eğlencesi olan Çocuk Treni'de Nisan ayında 10 adet atık pil getirene keyifli zaman geçirtecek.

Bornova Belediyesi atık piller için Ege Üniversitesi'nin Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan öğrencilerle birlikte "Piller Kutuya, Çocuklar Sinemaya" kampanyası düzenledi. Doğayı koruma, çevreyi güzelleştirme ve farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkılan kampanya dezavantajlı gruplara yönelik olarak hayata geçirildi.

Projeyle Bornova'da ikamet eden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları sinemaya götürüldü. (DHA)