GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Şubat 2021 Pazar 18:42

2 yıl ardından ilk Ro-Ro seferi İspanya’ya

Ağustos 2018 yılında durdurulan ve yoğun çabalar sonucu Kasım 2020’de tekrar başlayan Ro-Ro seferlerinde ilk sefer İspanya’ya gerçekleşti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada uzun bir aradan sonra başlayan Ro-Ro seferlerinde ilk yük taşımacılığının İspanya’nın Tarragona Limanı’na yapıldığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla şehir içi trafiğini olumsuz etkilediği gerekçesiyle Ağustos 2018'de durdurulan Ro-Ro operasyonları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın izniyle Kasım 2020’de yeniden başlatılma kararı alınmıştı.

Bugün İzmir Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada ilk Ro-Ro seferinin yapılmasının yanında İzmir Ticaret Odası’nın Alsancak Geçiş Belgesi Dağıtım Bürosu’nun da hizmete girdiği ifade edildi.

Odanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Odamızın yoğun çabaları sonucunda Ro-Ro seferlerine yeniden açılan İzmir-Alsancak limanından ilk sefer bugün İspanya Tarragona limanına yapılmış olup, her pazar günü devam edecektir.

Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla birlikte Odamız Alsancak Geçiş Belgesi Dağıtım Bürosu da hizmete açılmıştır. Bu seferlerin gerçekleştirilmesine değerli katkılarından dolayı Ticaret Bakanlığımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız'a teşekkür eder, kentimiz için hayırlı olmasını dileriz.”