GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Eylül 2024 Cumartesi 08:34

2,6 milyarlık satışa Cumhurbaşkanı onayı… Yeni sahipleri belli oldu!

İzmir’in turistik ilçelerinden Urla’da özelleştirilen denize sıfır Hazine’ye ait parsellerin yeni sahipleri belli oldu. 2 parsel için toplamda 2 milyar 682 milyon TL teklif verilmişti.

EGEDESONSÖZ - İl Özel İdareleri’nin kapatılmasının ardından Maliye Hazinesi’ne devredilen Urla’da deniz manzaralı taşınmazların özelleştirme süreci tamamlandı.

Geçmişte Vilayetler Birliği’ne ait olup, sonrasında İzmir İl Özel İdaresi tarafından satın alınan Urla Zeytinalanı Mahallesi’ndeki yaklaşık 23 dönüm büyüklüğünde olan dev arazilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en yüksek teklifi veren şirketlere satışı onaylandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte parsellerin yeni sahipleri ilan edildi.



GAMADOR İNŞAAT
20 bin 310 metrekare büyüklüğündeki 4706 ada 3 parsel için en yüksek teklifi  2 milyar 320 milyon TL ile Gamador İnşaat Anonim Şirketi vermişti. Ankara merkezli şirketin ortakları arasında Ertan Üşenmez, Murat Karaarslan ve Abdullah Karaaraslan yer alıyor.



URLA ORTAK GİRİŞİM
3 bin 969 metrekare büyüklüğündeki 4539 ada 1 parselin 4’te 3 hissesi için en yüksek teklifi ise 362 milyon TL ile Urla Ortak Girişim Grubu vermişti. Urla Ortak Girişim Grubu’nun kurucuları arasında Atatürk OSB Üst Kurul Üyesi Efrahim Çekiç, Luna Elektrik'in sahibi Mustafa Karabağlı, Osmanlı Gıda'nın sahibi  Ali Osman Enç ve Salih Acar gibi İzmirli iş insanları arasında yer aldı.

PLANLARI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ
2018 yılında askıya çıkan planlarla birlikte alan kamu yararı vasfından çıkarılarak ticari yatırımlara açılmıştı.  Eğitim ve konaklama tesislerinin yerine alışveriş merkezi, otel ve rezidans yapılmasının önünü açılmıştı.