GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
2 Ekim 2017 Pazartesi 15:08

15 Temmuz şehitleri İzmir'de anıldı

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi.

Bayraklı ilçesindeki Özel Öbek Boğaziçi Koleji'nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını kazanma sürecinde birçok devletle mücadele ettiğini belirten Barış, şöyle konuştu:

"15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde karşımızda somut bir düşman yoktu, iç hainler vardı. Bu coğrafyada Türk milletini tarihin karanlıklarına gömmek isteyen devletlerle, milletlerle, ilişkilerle, iş birliğiyle hainlerle beraber bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümetine karşı menfur bir teşebbüste bulunuldu. Türk devleti milleti ile beraber başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere şehitlerimiz ve gazilerimiz bu hainlerin üstünden geldi." 

Barış, şehit ve gazileri minnetle andıklarını sözlerine ekledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu da 15 Temmuz'da milletin vücudunu tanka, tüfeğe siper ederek darbenin püskürtüldüğünü kaydetti.

Darbe girişiminin, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarına, güçlenen demokrasisine ve şanlı ordusuna yapıldığını vurgulayan Vargeloğlu, "Yıllarca devlete nüfuz etmiş bu örgütün kalıntılarının temizlenmesine kararlılıkla devam ederken, geleceğimizin ümidi öğrencilerimizin bir daha bu tür yapıların tuzağına düşmemesi için hassasiyetle çalışıyoruz. Karşı karşıya olduğumuz zorlukları aşarken ihtiyacımız olan tek şey milli birlik ve beraberlik ruhunu diri tutmaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. 

Anma töreninin sonunda protokol üyeleri ellerindeki Türk bayraklarıyla  sahneye çıkıp  öğrencilerle beraber "15 Temmuz Demokrasi Marşı"nı söyledi.  

Törenin ardından 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğrafların bulunduğu fotoğraf sergisi gezildi. 

Anma programına Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı. (AA)