GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
15 Ocak 2024 Pazartesi 22:34

13'ündeki Sevim korona kurbanı!

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde 3 kardeş yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kardeşlerden birisi hayatını kaybederken, diğer kardeşlerin yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.

Karpuzlu’nun Ovapınarı mahallesinde yaşayan Hatice ve Önder Kaya çiftinin çocuklarını, grip ve yüksek ateş şikayeti ile ilçedeki hastaneye götürdü.

Buradaki ilk tedavilerinin ardından 3 kardeş, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada çocuk acil yoğun vakum ünitesinde tedavi altına alınan kardeşlerden 13 yaşındaki Sevim Kaya, tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Kardeş Medine Kaya (11) İzmir Ege Üniversitesi Hastanesine, Selahattin Kaya (11) da Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Diğer 2 kardeşin de hayati tehlikesi devam ettiği ifade edildi.

Yaşamını yitiren 14 yaşındaki Sevim Kaya’nın ölüm nedeni Covid virüsü olduğu belirtilirken, ailenin başka genetik bir rahatsızlığı bulunabileceği ihtimali üzerinde durulduğu ve araştırıldığı kaydedildi.  (Aydın Denge)