GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mart 2023 Çarşamba 09:05

13 bin imza Ankara’da… İzmir’e 31’inci ilçe mi geliyor?

Bornova’ya bağlı Pınarbaşı semtinin ilçe olması için toplanan 13 bin imza AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’na teslim edildi. Semtin ilçe olma talebini Egedesonsöz’e anlatan Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu, semtlerine yeterince hizmet alamadıklarını belirtti, ‘üvey evlat’ çıkışında bulundu.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – 1968 ile 1983 yılları arasında belediye statüsünde olan Bornova’ya bağlı Pınarbaşı semtinin tekrar ilçe olma talebi gündeme geldi.  Bir süredir semtte çalışma yapan meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları vatandaşlardan imza topladı.

Toplanan 13 bin imza Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Pınarkent Derneği, İzmir Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Derneği temsilcileri ve Kavaklıdere, Yeşilçam, Kemalpaşa ve Gürpınar mahalle muhtarları tarafından geçtiğimiz ay AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’na teslim edildi. Görüşmede ilçe halkının talepleri de iletildi.

PINARBAŞI İLÇE OLSUN TALEBİNE İDUĞ'DAN RET: BORNOVA İL OLSUN

İSİM ÖNERİLERİ
Yeni belediye için ‘Dokuz Eylül’, ‘Pınarkent’ ve ‘Pınarbaşı’ isimleri önerilirken yeni ilçenin Kemalpaşa Mahallesi, Gürpınar, Yunus Emre,  Işıklar, Gökdere, Yeşilçam, Kavaklıdere, Egemenlik mahallelerinden oluşturulması da talep edildi.

‘KADERİMİZE TERK EDİLDİK!’
Heyet içerisinde yer alan Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu ana gerekçelerinin belediye hizmetlerine erişememek olduğunu vurguladı. Pınarbaşı’nın kaderine terk edildiğini belirten Çulhaoğlu “Belediye statümüzün sonlandırılması ile birlikte gerek Bornova merkezinden uzaklığımız ve gerekse de Bornova ilçesinin geniş coğrafyası ve nüfusundan ötürü yeteri hizmet alamıyoruz. İmar, alt yapı, kültürel, sportif faaliyetlerden uzak kalan semtimiz büyükşehrin atıl alanlarına, taş ocaklarına, tehlikeli sanayi kuruluşlarına teslim edilmiştir. İzmir’in kıyı şehrinden kurtulup doğu aksına doğru büyümesi mutlak suretle bölgemizde bir yeni ilçe kurulmasıyla olacaktır. Bu yüzden bölgedeki mağduriyetin giderilmesi için elimizden geleni yapmak için uğraşıyoruz. Kaderimize terk edilmiş durumdayız, üvey evlat muamelesi görüyoruz.” dedi.