GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Şubat 2022 Perşembe 13:48

12 milyonluk arsa 3'üncü kez satışta... Talipli çıkacak mı?

Çeşme Belediyesi İnönü Mahallesi sınırlarındaki 3 bin 551 metrekarelik arsayı 3. kez satışa çıkardı. Satıştan en az 12 milyonluk gelir bekleniyor.
EGEDESONSÖZ – Çeşme Belediyesi satışa çıkardığı taşınmazlara bir yenisini daha ekledi. Belediye yönetimi mülkiyeti kendisinde olan bir alan için satış kararı aldı.

Belediye, ilçenin İnönü Mahallesi’nde bulunan alanı alıcılar için vitrine çıkarıldı. 3 bin 551 metrekare büyüklüğündeki parselin muhammen bedeli 12 milyon lira olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyen kişilerin ödeyecekleri geçici teminat bedeli ise 300 bin TL olarak belirtildi.
Açık teklif yöntemi ile yapılacak ihale 10 Mart 2020 tarihinde saat 14:00’de  Çeşme Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşecek.

SATIŞ BEDELİ ARTTI
Bu arazi ilk olarak geçtiğimiz yıl satışa çıkarılmış ancak 16 Kasım 2021 tarihinde yapılan ihalede talipli çıkmayınca satış ikinci bir ihale gerçekleştirilmişti. Bu ihalede de bir alıcı çıkmayınca belediye üçüncü kez ihaleye çıkma kararı aldı.

Belediyenin her ihaleye çıktığında satış rakamını arttırması da dikkat çekti. İlk satışta 10 milyon olarak belirlenen satış bedeli ikinci ihalede 11 milyon üçüncü ihalede ise 12 milyona çıktı.