GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mayıs 2020 Perşembe 15:46

12 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasak!

İl Hıfzıssıhha Kurulları, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın,Rize, Denizli, Düzce, Kastamonu,Siirt, Muğla ve Uşak'ta maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı. 

"Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlarken; kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

Maske takmak hangi illerde zorunlu?
Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı. Bu kararlarını duyururken sosyal mesafe kuralına da dikkati çeken kurullar, maske kullanımının yanı sıra sosyal mesafe kuralının da önemi üzerinde durdu.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı bu 10 ilin yanı sıra Gaziantep, İzmir, Adana gibi kentlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

BİR İL DAHA KATILDI SAYI 11 OLDU
Rize Valisi Kemal Çeber, düzenlediği basın toplantısında, corona virüsü tedbirleri kapsamında “Şehir merkezinde maskesiz sokağa çıkmayı yasakladık” dedi. Çeber’in duyurduğu karar ile sokağa maskesiz çıkılamayan il sayısı 11’e yükseldi. Çeber, diğer kararın maske ile ilgili olduğunu belirtti ve “Maskelerimizi artık her yerde bulabiliyoruz. 200 bine yakın maske dağıtımı yapıldı. Artık eczanelerde ve marketler de maske satılacağı için maskesiz sokağa çıkmayı yasaklayacak bir karar aldık. Bundan sonra şehir merkezinde maskesiz sokağa çıkmayı yasakladık” ifadelerini kullandı. Rize'de 2 yeni karar aldık Rize Valisi Kemal Çeber, dinamik bir sürecin yaşandığını belirterek kentte iki yeni karar aldıklarını söyledi. Vali Çeber, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkabildikleri günlerde yanlarında bir refakatçiye izin verileceğini açıkladı. Çeber çay müstahsilleri için seyahat kısıtlamasının belli şartlarda kaldırıldığını ve 19 Mayıs itibarıyla şartları yerine getirenlerin kente gelebileceklerini söyledi. Vali Çeber şöyle devam etti: * İlimize 20 Mayıs’tan sonra ciddi bir gelişin olacağını düşünüyoruz. Emniyet ve jandarma ekiplerimiz de yol kontrol noktalarında hazır bekleyecekler. * Ayrıca ihtiyaç halinde ekiplerimizin sayısını artıracağız. Bunun için bir planlama yapılıyor. * Kontrol yapılmadan hiçbir vatandaşımız ilimiz sınırlarına alınmayacak. * Kontrolden sonra vatandaşlarımıza, taahhütnameler imzalatılacak. İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada tüm Türkiye’de 4 bin 375 çay üreticisi ve refakatçisine seyahat izni verildiğini açıkladı.

KERVANA SİİRT DE KATILDI
Siirt İl Pandemi Kurulu, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplandı. Kurul, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni önlemler aldı. Alınan kararla, vatandaşlarımızın sosyal iletişim halinde bulunduğu alan, meydan, sokak, cadde ve iş yerlerinde maske takılması zorunla hale getirildi. Karara uymayanlara idari para cezası uygulanacağı bildirildi.