GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Mart 2018 Pazartesi 10:01

11 cenazeye ulaşıldı... Çok acı fotoğraf

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen bir özel jet, İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştü. 2'si kadın pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu 11 kişi hayatını kaybetti. Enkazdaki 11 cenazeye de ulaşıldı.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cenazeyi teşhis ettiklerini söyledi. Zahiri, diğer cenazelerin yanık ve parçalanma nedeniyle teşhis edilemediğini belirtti. Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen jetin kara kutusunun bulunduğunu bildirdi. Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda bulunduğunu kaydetti. Kutunun yasal işlemlerin ardından ve İran savcılığının izniyle Türkiye’ye teslim edileceği vurgulandı.

CENAZELER HELİKOPTERLE DAĞDAN İNDİRİLDİ

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre düşen jette hayatını kaybedenlerin cenazeleri helikopterle dağdan indirildi. Bu sabah ilk etapta 10 cenazeye ulaşıldığına ilişkin bilgiler vardı. Gelen son haberlere göre ise 11 cenazeye de ulaşıldı. AFP, bölgeden fotoğraflar geçti. 

GÖRGÜ ŞAHİTLERİNİN İFADESİNE GÖRE MOTORDA YANGIN ÇIKTI
Öte yandan İran Acil Durumlar Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, görgü şahitlerine göre uçağın motorunda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.

ÜÇÜ BU YAZ EVLENECEKTİ
Zeynep Coşkun, Ayşe And ve Sinem Akay'ın bu yaz birer ay arayla evlenecekleri öğrenildi. Arkadaşların sırayla birbirlerinin bekârlığa veda partilerine katılmayı planladıkları gelen bilgiler arasında.

Burcu Gündoğar Urfalı: İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde başladığı eğitimini, çift diploma programı ile Fashion İnstitute of Technology New York’ta 2011 yılında tamamladı. Mezun olma projesi ile ‘Critic’s Award’ alan ilk Türk öğrenci oldu. Hamileydi.

Sinem Akay: Mavi Jeans’in eski sahibi Çetin Akay’ın kızı Sinem Akay (27) ‘Casa di Denim’ adlı jean tasarım şirketinin kurucusuydu.

Jasmin Baruh Siloni: Takı tasarımcısı ve hamileydi.

Liana Hananel: Lily and Rose mayoları tasarımcısı, evli ve 4 aylık bir bebeği vardı.

Ayşe And: Klinik psikolog olan Ayşe And (30) nişanlıydı.

Zeynep Coşkun: Yeni nişanlanmıştı, bu yaz düğünü vardı.

Burcu Urfalı: Bug Uniform’un kurucusu.