GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Nisan 2021 Cuma 13:35

100 bin aday tedirgin… ÖSYM o sınavı unuttu!

9 Mayıs tarihinde yapılması planlanan ancak “tam kapanma” dolayısıyla şaibeli duruma düşen İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı için ÖSYM’den henüz bir açıklama gelmedi. Adayların sınav durumu konusunda tedirginlik içinde olduğunu belirten İSİG Meclisi İzmir Sözcüsü Mustafa Güven, “Sınav ertelenecek mi ertelenmeyecek mi belli değil. Dolayısıyla insanların sınav konsantrasyonu bozuluyor” dedi.

Menduha Ceylan / EGEDESONSÖZ-  Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan kararla 29 Nisan- 17 Mayıs tarihlerinde “tam kapanma” olacağı duyurulmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın da yayınladığı genelgeyle bu dönemde yapılacak sınavların erteleneceği belirtilirken; ÖSYM, 2 Mayıs tarihinde “tam kapanma” tedbirleri çerçevesinde ALES sınavının yapılacağını duyurdu.

Bu açıklamaların ardından 9 Mayıs tarihinde yapılacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’nın durumu da adaylarda endişe yarattı. Sınava 9 gün kalmasıyla birlikte ÖSYM’den bir açıklama gelmemesi aylardır sınavı bekleyen yaklaşık 100 bin civarında adayı tedirgin etti.

ADAYLAR KAYGILI!
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi İzmir Sözcüsü Mustafa Güven, sınavla ilgili belirsizliğin adaylarda yarattığı konsantrasyon bozulmalarına değinerek konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

“Mayıs ayının 2’sinde ALES sınavı yapılacak. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı arkadaşlarımızın hezeyanı ise girecekleri sınavın durumun belirsiz olması… Sınav ertelenecek mi ertelenmeyecek mi belli değil. Dolayısıyla insanların sınav konsantrasyonu bozuluyor. Her şeyde olduğu gibi hükümetin bu sınav meselesini belirsiz bırakması sınava girecek adaylarda kaygı uyandırıyor. Bir an önce sınavın olacak mı olmayacak mı, hangi koşullarda olacak belirlenmesi lazım. Tam kapanma diyerek sınavları belirsiz bırakmaları doğru değil, yaklaşık 100 bin adayı ilgilendiren bir konu. Baya bir hezeyan içerisinde adaylar” diye konuştu.

Adayların sınav güvenliği açısından da büyük kaygılar taşıdığına değinen Güven, “ÖSYM’ye hiç güven yok, pandemi sürecinde soruların kaçırılmasına yönelik güvenlik nasıl sağlanacak diye merak ediyor adaylar” ifadelerini kullandı.