GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Kasım 2022 Salı 11:06

10 günde 4 yangın çıktı... İlk failler belli oldu: Seferihisar’ın Neron’ları!

Seferihisar’da son dönemlerde yaşanan yangınlar ile ilgili konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Benim soruşturduğuma göre çobanlar yağmur yağdığında mera alanı açılsın diye bilerek yakıyorlar. Ancak resmi olarak bir tespit henüz yok. Bu sadece halk arasında konuşulan bir konu durumunda... Allahtan orman alanı değil yanan bölge” diye konuştu. Yetişkin ayrıca yapılan yönteme de tepki gösterdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar ilçesinde yer alan Karakayalar Mevkisi’nde son dönemlerde sık sık yaşanan yangınlar sonrası geçtiğimiz hafta Ulamış’ta da bir yangın meydana gelmişti. Yerli ve yabancı turistin tercih ettiği alanların başında gelen ilçede yaşanan yangınlar tedirginlik yaratırken rant için alanların kasti olarak yakıldığı iddiaları da beraberinde geldi.

KASTEN ÇIKARILIYOR
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin konu ile ilgili olarak Egedesonsöz’e konuştu. Yangınların duyumlarına göre kasti çıkarıldığını belirten Yetişkin,  “Benim soruşturduğuma göre çobanlar yağmur yağdığında mera alanı açılsın diye bilerek yakıyorlar. Ancak resmi olarak bir tespit henüz yok. Bu sadece halk arasında konuşulan bir konu durumunda. Allahtan orman alanı değil yanan bölge. Sadece çetilik alanda çıkan yangınlar bunlar. Yangınlar zeytinliklere gelmeden önlendi” ifadelerini kullandı.

HEM İŞ GÜCÜ HEM ZAMAN KAYBI DEMEK
Yaşanan durumun maddi anlamda da sıkıntılara neden olduğuna dikkat çeken Başkan Yetişkin, “Bu yangınlar ciddi bir tehlike oluşturuyor. Sonuç olarak çıkan yangınlarda bir sürü araç ve gereçte kullanılıyor. Bunlarla birlikte tabii ki ekonomik bir yük de getiriyor. Biz bu konuda tüm vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz, etrafa bildirilerimizi asıyoruz, bilgilendirme yapıyoruz. Şu an yağmurlar başladığı için zaten isteseler de yakamazlar artık. En son çıkan yangında tüm iş makinelerimiz ve personelimiz yangına müdahale etti. Bu hem iş gücü hem zaman kaybı demek... Aynı zamanda da ekonomik bir yük anlamına geliyor” diye konuştu.

Vatandaşların bilgilenmesi çağrısında bulunan ve küresel ısınmaya dikkat çeken Yetişkin, “Vatandaşlarımızın mera açmak için ateş kullanması kesinlikle doğru bir yöntem değil. Bundan kesinlikle uzak durmaları gerekiyor.  Zaten mevcutta bir küresel ısınma söz konusu. Kendiliğinden çıkan yangınlarla mücadele ederken ve onlar için üzülürken bir de insanların kasti olarak çıkardığı yangınlar bunun üstüne tuz biber oluyor” dedi.