GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Şubat 2024 Salı 16:50

'Yazıklar olsun' demişti... Listeye en baştan girdi!

İzmir siyasetinin deneyimli isimlerinden birisi olan Karabağlar eski İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, kurultay sürecinde gösterdiği tepkinin karşılığını aldı. Meclis listesine üçüncü sıradan giren Türkbay, il kongresinde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek’le tartışmıştı.

EGEDESONSÖZ- CHP’de milletvekilliği, belediye başkan adaylığı gibi birçok görevlere talip olan partinin emektar isimlerinden Karabağlar eski İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, yeni meclis üyesi listesinde yer aldı. Listeye üçüncü sıradan giren Avukat Türkbay’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de gitmesi bekleniyor.

CHP’de tartışmalı geçen il kongresinde İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ve Milletvekili Murat Bakan ile tartışan Türkbay, kurultay delegesi yazılmamasına tepki göstermişti.

Konuşmasında taraflara, “Ben size Karabağlar’ı altın tepside sundum. Kullandınız kullandınız, iş bitince buyurun buraya. Benim sayemde kazandınız. Bu sefer oturun görün” ifadelerini kullanmıştı.

Karabağlar listesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Levent Yıldır liste başı oldu. Büyükşehir adayı Cemil Tugay’a yakınlığıyla bilinen Yıldır’ı, Karabağlar eski Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Batihan takip etti.

Ekim Ulaş Büyükdağ’ın dördüncü sıradan girdiği listede İzmir Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyelerinden Savaş Akıncı da girdi.  Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nurdan Şenkal Uçar da Karabağlar’dan aday oldu. Listede, Konak eski Meclis Üyesi Kemal Özdönmez,  Nedim Topaloğlu, Muhlis Menga, Nurhan Yanya, Kadir Dalgıç, Serkan Yıldız gibi isimler yer aldı.