GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Ekim 2021 Cumartesi 09:03

'Yanlış algı kurbanıyız'... İşletmeciler kan ağladı!

Orman Mesire Yerleri Federasyonu Başkanı Ahmet Selik, 2020’de pandemi, 2021’de pandemi ve orman yangınları nedeniyle kapalı olduklarını belirterek, “Seneye misafir ağırlamaya başlarız diye düşünüyoruz. Temmuz ayında mesire yerleri açıldı ama vatandaşın yanlış algısı nedeniyle hiç iş yapamadık” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Yaz aylarının vazgeçilmez mekanlarından olan piknik ve mesire yerleri, pandemi ve orman yangınları nedeniyle iki yıl kapalı kaldı. 2020 yılında hayatımıza giren covid 19 salgını nedeniyle, diğer mekanlar gibi piknik ve mesire yerleri de kapanırken, 2021 yılında günlerce devam eden orman yangınları nedeniyle vatandaşlara hizmet veremedi. Orman Mesire Yerleri Federasyonu (MESFED) Başkanı Ahmet Selik, “Misafirlerimizi orman içindeki mesire yerlerinde artık seneye ağırlamaya başlarız inşallah” temennisinde bulundu.

ASLINDA PİKNİK VE MESİRE YERLERİ DIŞINDAKİ ORMANLIK ALANA GİRİŞ YASAKTI
Temmuz ayında orman içindeki piknik ve mesire yerlerinin ziyarete açıldığını ancak yangınlar sonrası herkesin, piknik yerlerinin kapalı olduğu şeklinde bir algıya sahip olduğunu anlatan Başkan Selik, “Bakanlık ve genel müdürlük, ormanlara girmek yasak, deyince, insanlarımız farklı algıladılar. Biz o zaman sorduk, dediler ki, piknik ve mesire alanlarının dışındaki ormanlık alanlara giriş yasak! Böyle vurgulanmadığı için insanlar, her yer yasak olarak düşündü ve dolayısıyla bizler iş yapamadık. Mağduriyet yaşadık” dedi.

Federasyon olarak sorunları Ankara’ya taşıdıklarını anlatan Başkan Selik, şu bilgileri verdi:

YENİ YASAL DÜZENLEMEYLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZİ BİLDİRDİK
“Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Odundışı Daire Başkanı Özgür Balcı, Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez başta olmak üzere  bazı üst düzey yöneticileri ziyaret ettik. Federasyonumuzun sorunlarının çözümü için çaba içindeyiz. Yeni çıkacak yönetmelikte yer alacak maddelerle ilgili görüş bildirdik. Sadece bizim Buca ve Sarnıç’ta iki büyük yatırımımız var. Önümüzdeki sene için, yasal düzenlemenin de yapılmasıyla birlikte müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlamaya hazırlanıyoruz”