GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
30 Mayıs 2024 Perşembe 18:14

'Uyutmak çözüm değil' dedi... Özgener'den 'kısırlaştırma seferberliği' çağrısı

Sokak hayvanlarını uyutulması ile ilgili konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Valiliğimiz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde bir araya gelebilir, ‘kısırlaştırma seferberliği’ başlatabiliriz. Biz İzmir Ticaret Odası olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin gündeminde yer alan sokak hayvanlarının uyutulması tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Çözümün uyutmak olmadığını belirten Özgener, kısırlaştırma seferberliğine vurgu yaptı.

ÇÖZÜM UYUTMAK DEĞİL
Türkiye genelinde gündemde olan sokak hayvanlarının uyutulması konusunda konuşan Özgener, hazırlanan öneriye karşı olduklarını belirtirken, “Hükümetimiz tarafından sokaklardaki başıboş hayvanların yaratabileceği tehlikelerin önüne geçebilmek için bir çözüm yolu aranmasını olumlu karşılıyoruz. Ancak bunun yolu, belediye barınaklarında 30 gün boyunca sahiplenilmeyen hayvanların uyutularak hayattan koparılması olmamalı. Hepimizin vicdanını rahatsız eden böyle bir uygulama yerine, çözüm yolları aramamız gerektiği kanaatindeyim. Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Yıldız Ünsal, bugün sokak hayvanlarının yaşam hakkına yönelik düzenledikleri Can Dostlar Çalıştayı’nda ‘kısırlaştırma seferberliği’ çağrısında bulundu. Şahsım ve kurumum adına bu çağrıyı çok önemli buluyor, kontrolsüzce sayıları artan sokak hayvanlarının yarattığı tehlikenin, etkin bir “kısırlaştırma” uygulamasıyla çözüme kavuşacağına inanıyorum. Her fırsatta ifade ettiğim gibi kentimizde tüm kurumların ortak bir sinerji içerisinde çalışmasını çok önemsiyoruz. Pek çok projemizde başarıya ulaşmamızı sağlayan bu uyumu ve birlikte çalışma kültürünü sokak hayvanlarımız için de geliştirebiliriz. Kentimizdeki Oda ve Borsalar, sivil toplum kuruluşları, Valiliğimiz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde bir araya gelebilir, ‘kısırlaştırma seferberliği’ başlatabiliriz. Biz İzmir Ticaret Odası olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.