GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
21 Mart 2024 Perşembe 11:56

'Tat' kaçıran satış!

Yakın zamanda iflas eden 70 yıllık konserve şirketi Tamtad’ın fabrika binası da icradan satışa çıkarıldı.

Metehan UD / EGEEDESONSÖZ -  İzmir merkezli, 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Tamtad Konservecilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi yaşadığı ekonomik krizden çıkamayarak yakın zamanda iflas kararı almıştı.

Sebze konservesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve 150'den fazla ürün ihraç eden Tamtad Konserve’nin bu kez de fabrika binasının satış ilanı duyuruldu.

Tire İcra Dairesi tarafından yayımlanan ilana göre Kürdüllü Mahallesi sınırlarındaki 11 bin 951 metrekare alana kurulu bulunan fabrika açık artırmaya çıkarıldı.

Tapuda "Bahçeli Kargir Konserve Fabrikası" vasfı ile kayıtlı, Küçük Menderes Ovası içerisinde, Tire-Ödemiş yoluna 80 metre mesafedeki taşınmazın satış bedeli ise 22 milyon 729 bin 405 TL olarak belirlendi. Birinci açık arttırma 1 Mayıs 2024, ikinci açık artırma ise 31 Mayıs 2024 tarihinde olacak.



Duyuru şu şekilde:

Özellikleri : İzmir İl, Tire İlçe, KÜRDÜLLÜ Mahalle/Köy, Hacı Osman Kuyusu Mevkii, 105 Ada, 26 Parsel,Tapuda "Bahçeli Kargir Konserve Fabrikası" vasfı ile kayıtlı, Küçük Menderes ovası içerisinde, Tire-Ödemiş yoluna 80 m. mesafede, batısında kadastral arazi yoluna cephelidir. Diğer hudutları şahıs taşınmazları ile çevrilidir. Taşınmaz, üzerinde Tamtad olarak bilinen, salça-konserve üretimi yapan fabrika bulunmaktadır. Taşınmaz üzerindeki binalara ilişkin ayrıntılı bilgi ile taşınmaz mükellefiyetlerine ve muhdesata ilişkin ayrıntılı bilgi UYAP e-satış portal ilanı ekine eklenen bilrikişi raporu ile tapu takyidat kaydında mevcuttur.



70 YILLIK DENEYİM
Tamtad Konserve, 70 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen konserve firmalarından biri olarak biliniyordu. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik belirsizlikler ve küresel kriz, şirketin ayakta kalma mücadelesine son verdi. Tire İcra Dairesi Müdürlüğü, Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin iflasına karar verildiğini duyurdu.