GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2020 Pazartesi 10:51

'Soyer’in Günlüğü'nde bugün: Toplu ulaşımda en başarılı düşüş!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Toplu ulaşımda 110 bin toplam biniş düzeyi ile yolculuk sayısı kriz öncesine göre yüzde 89.3’lük düşüşle gerçekleşti. Bu krizin başından beri ulaşılmış en başarılı rakam. Toplu ulaşımda maskeli biniş dönemi başladı. Dün ESHOT Genel Müdürlüğümüzle başlatılan maske dağıtımı bugünden itibaren tüm toplu ulaşım araçlarına yayılacak” dedi.  

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde yürütülen çalışmalar hakkında kentli vatandaşlara bilgilendirme yapmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde tutulacak günlükle İzmir kamuoyunun devamlı haberdar edileceğinin bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, haftanın ilk gününde açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından video ve mesaj paylaşan Soyer şunları söyledi:

Değerli İzmirliler,

Yaşadığımız salgın hastalıktan korunabilmeniz için toplu taşımada maske kullanımı zorunluluğuna istinaden son üç günde toplam; Beyaz koyu onay işareti 25 bin adet maske dağıttık.  Bugün itibarıyla uygulamayı tüm son duraklara yaydık.

Bu onurlu görevi sizler adına yürüttüğümü hiç unutmayacağım. Şeffaf, hesap veren yönetim anlayışından asla vazgeçmeyeceğim. İşte bugünkü not defterim.

Değerli İzmirliler hepinize sağlıklı bir hafta diliyorum. Zorunlu değilseniz aman kesinlikle evden çıkmayın.

Ben de Pazar Günü Kültürpark 3 Nolu Hol’de gıda paketlemeye yardım eden gönüllüleri ziyaret edip sonra evden çalıştım. Toplu ulaşımda 110 bin toplam biniş düzeyi ile yolculuk sayısı kriz öncesine göre yüzde 89.3’lük düşüşle gerçekleşti. Bu krizin başından beri ulaşılmış en başarılı rakam.

Toplu ulaşımda maskeli biniş dönemi başladı. Dün ESHOT Genel Müdürlüğümüzle başlatılan maske dağıtımı bugünden itibaren tüm toplu ulaşım araçlarına yayılacak.

Zabıta ekiplerimiz 120 iş yerinde gıda satışı ve sosyal mesafe denetimi yaptı. Açıkta sağlıksız gıda satan 30 kişiye ceza uygulandı. Pazar yerlerinde ilçe belediye zabıta ekiplerine destek verildi.  Çevre sağlığı ekiplerimiz 70 pazar ve 75 ayrı noktada dezenfekte işlemi gerçekleştirdi. Desteklediğimiz bin 355 aileye gıda kolisi ve ayrıca içinde taze sebze meyve bulunan paketi birlikte ulaştırdık.