GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
27 Ağustos 2017 Pazar 13:46

'Sinema Burada' seyircisi 'Tereddüt' ile buluştu

86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen 17. Sinema Burada Festivali’nde ulusal ve uluslararası pek çok festivalde ödül almış “Tereddüt” isimli filmin galalı gösterimi yapıldı
86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen 17. Sinema Burada Festivali’nde ulusal ve uluslararası pek çok festivalde ödül almış “Tereddüt” isimli filmin galalı gösterimi yapıldı. Filmin senaryosunu yazan ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturan Yeşim Ustaoğlu, gala sonrası izleyicilerin filme dair merak ettiği soruları yanıtladı. 

BİR ANLIK DUYGULAR, HAFTALARCA SÜREN HAZIRLIKLAR 
Kısa metraj filmlerinin ardından çektiği uzun metraj filmleriyle Amerika, Almanya, İsrail, Belçika, Hırvatistan, İspanya, Fransa, Japonya, Hindistan, Bulgaristan, Yunanistan, Ermenistan, Filipinler ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde pek çok dalda ödüle layık görülmüş Ustaoğlu, filmlerinde psiko-drama tekniğinden yola çıkarak insan duygu ve davranışlarını ön plana çıkardıklarını belirtti. 

“Duygu inşası oldukça ciddi bir meseledir ve sadece bir andan ibarettir.” diyen Ustaoğlu; o anı yakalayabilmek için oldukça ciddi ve kapsamlı bir ön hazırlık sürecinden geçtiklerini ifade etti. 

FİLM NEYİ ANLATIYOR? 
İstanbullu genç bir kadın psikiyatrist, tayinle geldiği ama şehre çok da uzak olmayan bir taşra kasabasında mecburi göreve başlar. Hafta çi görevine kasabada devam ederken, hafta sonları da İstanbul'daki evine gelir. Çekici kocası Cem ile dışarıdan kusursuz gibi görünen bir evlilik sürdürmektedir; ama içten içe ters giden bir şeylerin olduğunu hisseder... Öte yandan bir gün hastaneye getirilen küçük yaşta bir kadın hasta olan Elmas ile ilişkisi Şehnaz'a bambaşka bir kapı açarken, akli dengesini yitirmek üzere olan Elmas da Şehnaz'ın yardımıyla ruhundaki düğümleri bir bir çözecektir. 

Yeni dönem sinemamızın önemli kadın yönetmenlerinden olan Yeşim Ustaoğlu, 5. uzun metrajlı filminde yine dramatik bir hikâyeyi beyazperdeye taşıyor. Başrollerinde Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş ve Okan Yalabık’ın oynadığı filmin yapımcılığı da Ustaoğlu Film şirketine ait.