GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ocak 2023 Perşembe 10:14

'Sinan Ateş' adı caddeye verildi

Saruhanlı Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in teklifini oybirliğiyle kabul etti ve İstasyon Mahallesi’ndeki caddeye, bir ay önce silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş adı verildi

EGEDESONSÖZ - Ankara'da bir ay önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in adı, Saruhanlı Belediye Meclisi tarafından ilçedeki bir caddeye verildi. Saruhanlı Belediyesi Ocak ayı olağanüstü Meclis toplantısı, Belediye Başkanvekili İlhan Uykun'un Başkanlığı'nda ilçedeki Halk Kafe'de yapıldı. Meclis oturumunda, İstasyon Mahallesinde imara yeni açılan 5 cadde ve 9 sokağa isim verilmesi konusu ele alındı.

OYBİRLİĞİYLE MECLİSTEN GEÇTİ

CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in önergesiyle, caddelerden birine, Ankara'da bir ay önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in adının verilmesi konusu görüşüldü. Oybirliğiyle bu teklif kabul edildi ve bir caddeye, Sinan Ateş verilmesine onay çıktı.

Toplantıda diğer caddelere Rasim Helvacıoğlu, Hasan Alsan, Tüfekçi Abdurrahman Avcı ve Menemenli Halil Koşay'ın adları verildi. Sokaklara ise Nail İmran, Çerkes Faik Akar, Hacı İsmail Karabaş, Arif Çavuşlar, Nihat Haydarlar, Sakıp Genişel, Ayhan Kadıoğlu, Hüseyin Hızal ve Şerif Koç'un isimlerinin verilmesine oy birliğiyle karar verildi. Toplantıya, Ankara’dan telefonla bağlanan Başkan Zeki Bilgin, “Ülkesi için, devleti için çalışan vatansever bir kardeşimiz katledildi. Bu nedenle onun adının yaşatılması gerektiğini düşündük ve isminin ilçemizdeki caddelerden birine verilmesini kararlaştırdık. Buna yönelik teklifimiz oy birliğiyle meclisimizden geçti. Tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.