GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Eylül 2021 Cumartesi 18:33

'Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak'

Irak´ın kuzeyindeki terörist temizliğimiz etkin ve kararlı şekilde devam ediyor. Pençe Kaplan bölgesinde tespit edilen 9 PKK´lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi. Öte yandan İdlib'de 2 askerimizin şehit olmasının ardından Milli Savunma Bakanı Akar ve Kuvvet Komutanları'nın Hatay'da toplantı yaptığı öğrenildi. Milli Savunma Bakanı Akar, İdlib'teki hain saldırıya ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında "Haince, alçakça bir saldırı sonucu arkadaşlarımız şehit oldu. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak" dedi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Irak´ın kuzeyindeki terörist temizliğimiz etkin ve kararlı şekilde devam ediyor. Pençe Kaplan bölgesinde tespit edilen 9 PKK´lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecek!" denildi.

AKAR VE KUVVET KOMUTANLARI HATAY'DA
Öte yandan İdlib'de 2 askerimizin şehit olmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları'nın Hatay'da toplantı yaptığı öğrenildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Akar, İdlib'teki hain saldırıya ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında "Haince, alçakça bir saldırı sonucu arkadaşlarımız şehit oldu. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak" ifadelerini kullandı.

SURİYE'YE SIFIR NOKTASINDALAR
AA'da yer alan habere göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile sınır hattı ve ötesinde görevli birliklerin komutanlarıyla Suriye sınırının sıfır noktasında bir araya geldi.

SAHADAKİ SON DURUM ELE ALINIYOR
Akar, beraberinde Güler ve Avsever ile sabah erken saatlerde Hatay'a ulaştı. Hatay Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar daha sonra, Suriye sınırının sıfır noktasındaki 6. Kolordu Komutanlığı Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığına geçti.

Akar, burada sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanlarıyla bir araya geldi. Sahadaki son durum ve yapılacak faaliyetlerin ele alındığı toplantı sürüyor.