GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mayıs 2024 Perşembe 16:11

'Seçim' hesaplaşması: Derinsu disiplin yolcusu!

Geçmiş dönem Gaziemir Belediye Başkan Yardımcılığı ve Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü gibi birçok görevi üstlenen İzel Zenginobuz Derinsu hakkında seçim sürecinde AK Parti adayına çalıştığı iddiası ile soruşturma başlatıldı.

EGEDESONSÖZ -İzmir'de geçtiğimiz dönem parti içi yaşanan krizlerle gündemden düşmeyen Gaziemir, bir kez daha disiplin soruşturması ile gündeme gelmiş durumda.

Gaziemir'de Halil Arda'nın belediye başkanlığı döneminde meclis içinde kendi partililerinin ihracını istemesi sonrası CHP grubu Halil Arda yanlısı ve Halil Arda karşıtı olarak ikiyi bölünmüştü. Mecliste Arda'nın bir numaralı isimler arasında yer alan ve Belediye Başkan Yardımcısı yapılan İzel Zenginobuz Derinsu ise Halil Arda'nın aday gösterilmemesinin arından meclis üyeliği aday adaylığından çekilmişti.

AK PARTİ'YE ÇALIŞTI İDDİASI
Seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak Ünal Işık'ı göstermesinin ardından Halil Arda'nın sağ kolu konumunda bulunan Derinsu'nun AK Parti adayı adına çalıştığı iddiaları gündeme gelmişti. Seçim sürecinde CHP çalışmalarında yer almayan Derinsu için ilçe yönetimi çalışmalarına başlarken edinilen bilgilere göre İlçe Başkanlığı tarafından Derinsu'nun partiden kesin ihracı için genel merkeze dosya gönderildi.

DERİNSU SONRASI NEŞTER DEVAM EDECEK
Genel merkez tarafından yapılacak incelemeler sonrası ilçe yönetiminin haklı bulunması halinde Derinsu'nun CHP üyeliğine kesin olarak son verilecek. Derinsu'nun üyelikten atılmasının ardından ise ilçe başkanlığı tarafından seçim sürecinde başka partiye çalışan diğer isimler hakkında da tek tek işlem başlatılacağı öğrenildi.

DANIŞMA KURULUNA DA ÇAĞRILMAMIŞLARDI
Ayrıca Halil Arda ve kendisine bağlı 10 meclis üyesi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Gaziemir İlçe Danışma Kurulu toplantısına  'rakibe çalıştığı' gerekçesiyle davet edilmezken Derinsu'da davet edilmeyenler arasında yer almıştı.