GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2020 Pazartesi 21:30

'Sarı yelek' eleştirilerine Genel Merkez'den yanıt!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarda yardım gönüllülerinin üzerinde ‘Tunç Soyer gönüllü ekibi’ yazılı yelek olması nedeniyle gelen eleştirilere yanıt verdi.

Koronavirüsle mücadele tam gaz devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de 'Biz Varız' çatısı altında hayata geçen dayanışmayla ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de çoğu zaman sahada yönettiği yardım çalışmalarına AK Parti cephesinden 'reklam' eleştirisi geldi. 

AK Partili isimler yardım görevlilerinin üzerlerine 'Tunç Soyer gönüllü ekibi' yazılı sarı yelekleri giymesine sert sözlerle tepki gösterdi. İzmir'deki 'sarı yelek' tartışması AK Parti ve CHP cephesinden gelen sert mesajlarla büyürken topa CHP Genel Merkezi de girdi.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da bugün yaptığı açıklamayla AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt verdi. 

ORGANİZE BİR ŞEY YOK!
Öztrak şunları söyledi: Bu süreçte Sayın Soyer bir çağrı yapmış yardımların dağıtılmasına herkes destek versin diye… Bu çerçevede seçimde kendisiyle birlikte çalışan ve o dönemde o yeleklerin dağıtıldığı birtakım gönüllüler de dağıtım hareketlerine katılmak üzere gelmişler. Dolayısıyla organize olarak yapılan bir şey yok. Tamamen tesadüfen gerçekleşmiş bir olayla karşı karşıyayız...