GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Kasım 2020 Cuma 15:09

'Saldırı' iddiası... Sendika eylemde!

Saldırı iddiaları üzerine basın açıklaması düzenleyen Tüm Bel-Sen İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada "Biz Büyükşehir Belediye Emekçileri olarak salgının başından beri fedakârca çalışmış, alınmayan önlemler nedeniyle 900 den fazla arkadaşımız bu hastalığa yakalanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de işimizin başında İzmir halkına hizmet etmeye devam edeceğiz" denildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM Bel-Sen) İzmir Şubesi, işyeri sorunları ile ilgili yapılan yemekhane ziyaretleri sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı'nın sendika yürütme kurulu üyesi Turgut Angün'ün üzerine yürüdüğünü ve hakaret ettiğini iddia etti. Konu ile ilgili olarak sendika üyeleri İZSU ana binası önünde basın açıklaması düzenledi.

HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ
Hazırlanan basın metnini okuyan TÜM Bel-Sen üyesi Buse Engin, "Sendikamız yerel yönetim emekçilerinin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmaları için salgının başından itibaren yürüttüğü mücadele hepinizin malumudur Bu mücadele sürecinde geçmişte olduğu gibi bugün de kimi yöneticiler tarafından engellenmeye ve yok sayılmaya çalışıldı. Çalışanların en temel hakkı olan sağlıklı çalışma ortamı için görüş ve önerilerimizi dile getirdiğimiz bir ortamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı'nın elindeki dosyalar yere fırlatarak Yürütme Kurulu Üyemiz şahsında sendikamıza hakaret etmesi ve üzerimize yürümesi hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

İZMİR HALKINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Dün olduğu gibi ilerleyen süreçlerde de İzmirli vatandaşlara her şeye rağmen hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Engin, "İlgili çalışma alanında hafta başından itibaren yaşanan kovid pozitif vakalarındaki artış ve çalışanların tedirginliğini ileterek şartların salgın sebebiyle tekrar değerlendirilmesi, evden çalışma, dönüşümlü çalışma ve çalışma alanının yoğunluğunun düşürülmesi amacıyla yakınlarda bulunan belediye hizmet noktalarına bir kısmının taşınması önerilerimizi ilettiğimiz sırada Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı agresif tavırlar ve olumsuz yanıtlar vererek sendikamızın iletmiş olduğu konuları değersizleştirmeye çalışmıştır. Bizler sakin ve çözüm odaklı tavrımızdan ödün vermeden yaklaşımımıza devam etmiş, işyerlerinde çıkan bu olumsuzlukları sendikamızca iletmeye ve takip etmeye devam edeceğimizi belirttiğimiz sırada Barış Karcı 'Arkadaşlarımız evrakla ile çalışıyor demiş ve masada bulunan bir klasörü alıp yere atmıştır. Biz Büyükşehir Belediye Emekçileri olarak salgının başından beri fedakârca çalışmış, alınmayan önlemler nedeniyle 900 den fazla arkadaşımız bu hastalığa yakalanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de işimizin başında İzmir halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Ancak belediye emekçilerinin sağlığı korunmadan belediye hizmetlerinin mümkün olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KARCI ÖZÜR DİLEMELİDİR
Açıklamada "Bahse konu fiili gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı bütün çalışma arkadaşlarımızdan özür dilemelidir. Söz konusu fiil hakkında Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen soruşturma başlatılmalıdır. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Ne yaparsanız yapın sahip olduğumuz mücadele anlayışından bir adım daha geri adım atmayacağız" denildi.

PERİYODİK TEST YAPILMALIDIR
İzmir Büyükşehri Belediyesi'nden periyodik test talepleri olduğunu da belirten Engin, "Tüm İşyerlerimizde uzaktan, dönüşümlü çalışma sisteminin uygulanması, işyerlerinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin bir an önce alınması istiyoruz. Salgından korunmak için Eşrefpaşa Hastanesi devreye sokularak tüm çalışanlara periyodik test yapılmalıdır.  Deprem dolayısıyla boşaltılan Büyükşehir Binasında hizmet üreten müdürlükler sağlıklı çalışma koşullarının olduğu işyerlerinde taşınmalıdır" dedi.