GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Nisan 2018 Çarşamba 11:42

'Sahte genel sekreter' yine ava çıktı: Hedefteki isim Özgener!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin adını kullanan dolandırıcılar bu kez İZTO Başkanı Mahmut Özgener’i aradı. Özgener’den yardım talebinde bulunan isimlerin bulunması için emniyet işlem başlattı

EGEDESONSÖZ- Dolandırıcıların işadamlarına ve ticaret yapan onlarca kişiye yönelik başlattıkları yeni yöntemin yansımaları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin adını kullanarak birçok kişiden para toplayan çete üyeleri yine aynı yöntemi kullandı.

Dolandırıcıların hedefindeki isim ise bu kez İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener oldu. Oda seçimleri ve yoğun mesainin sürdüğü geçtiğimiz günlerdeki süreçte Özgener ile temasa geçen dolandırıcılar, kendilerini “Buğra Gökçe” olarak tanıtarak yardım talebinde bulundu. Özgener’in toplantıda olduğu bir zamana denk gelen aramayı yanındaki isimler fark ederek uyarıda bulundu. Özgener’e işyeri ve bürosu üzerinden ulaşmayı hedefleyen dolandırıcılar başarılı olamadı. Telefondaki kişinin, sesinden ve ifadelerinden şüphelenen Özgener’in ekibi ise konuyu emniyete bildirdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili çalışma başlattı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Gökçe’nin adını kullanan dolandırıcılar “Afrin’de askerlerimize yardım kampanyası düzenliyoruz, destek istiyoruz” diyerek İzmirli Dere Dere Madencilik Şirketi Genel Müdürü Zeki Bora Turan’dan 20 bin TL para istemişti. Duran’ın ise dolandırıcıların hesabına parayı göndermiş, tuzağa düşmüştü.

Dolandırıcıların tuzağına düşünmek istediği Mahmut Özgener ise, “İzmir’de anlaşılan o ki işadamlarından, sanayicilerden para koparmak isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Buğra Bey’in adını kullanıyor. Bu konuda bize yapılan girişimi arkadaşlarımızın müdahalesiyle durdurmuş olduk. Afrin’deki askerlerimize gönderilecek gıda yardımının olduğu belirtilerek doğrudan para talebinde bulunuldu. Emniyet gerekli işlemleri yapıyor” dedi.