GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Nisan 2022 Perşembe 13:21

'Proje' mağdurlarına 'trafo' müjdesi!

Proje alanında mağdur olan vatandaşlar için çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çözümü tartışmalara neden olan 'trafo' alanında buldu. Dün (20 Nisan) İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ve Proje Alanı temsilcisi ile bir araya gelen Bakan Murat Kurum, trafo alanına TOKİ eli ile konut yapılacağını ve bunun mağdur olan vatandaşlara diğer proje alanı ücretleri üzerinden verileceğini söylediği öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir''de AK Parti ve Bayraklı Belediyesi arasında tartışmalara neden olan 'trafo' alanı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Adalet Mahallesi'ndeki yeşil alana 30 Ekim 2020 depremi sonrası trafo yapılmak istenmişti. Mahalleli 'trafoya değil yerine karşıyız' ifadeleri ile yerleşim yerlerine yakın olduğu ve patlama/yangın riski taşıdığı gerekçesi ile projeye karşı çıkmıştı. Yaşanan süreçte ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile AK Partili isimler sık sık karşı karşıya gelmiş, Sandal'ın alternatif olarak önerdiği trafo alanları ise kabul görmemişti.

BAKANLIKTAN DEPREMZEDELERE MÜJDE
Kamulaştırması yapılan alanın akıbeti merak konusu olurken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nde dün gerçekleştirilen toplantı sonrası gerek bölge halkını gerekse depremzedeleri sevindirecek haber çıktı. İZDEDA'nın da bulunduğu masada alan ile ilgili neler yapılacağı yönünde görüş alışverişi yapılırken, proje alanında evleri olmayan vatandaşlar için 'trafo' formülünü hayata geçirme kararı alındığı öğrenildi.

FİYAT FARKI OLMAYACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatı doğrultusunda; Proje alanında mağdur olan vatandaşların sorunlarının giderilmesi için trafo alanına TOKİ eli ile konut yapılacak. Alanın ücretlendirmesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu gibi ilk 24 ay ödemesiz, 216 ay geri ödemeli olmak üzere 20 yıl vadeyle, 2+1 daireler için 740 lira, 3+1 konutlarda ise bin 20 liradan başlayacak olması bekleniyor