GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Eylül 2024 Cuma 08:53

'Patronlar Kulübü'nde racon!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş dünyasını bir araya getirmek için kurulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında iş insanları Mehmet Ali Kasalı ile Uğur Yüce arasında tartışma çıktığı öğrenildi.

erhangulenc.com’un haberine göre İzmir iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının bulunduğu kurulda, iş insanı Uğur Yüce ve İEKKK Başkanlığı’nı yapan Mehmet Ali Kasalı arasında gerginlik yaşandı.

KASALI, KOMİTE KURDUKLARINI AÇIKLADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da yer aldığı basına kapalı Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda İEKKK Başkanı Kasalı, İEKKK’nın içinde bir komite kurduklarını ve bu komitenin İEKKK’nın her ay yaptığı toplantıda gündemine gelecek konuları önceden belirleyip önereceğini ifade etti. Kasalı, bu komitenin başkanının da kendisinin olacağını ve koordinatörünün ise, İzmir Serbest Bölgesi Başkanlığı’nı da yürüten kurul üyesi Eyüp Sevimli’nin olacağını söyledi.

YÜCE: SİZ İEKKK BAŞKANI DEĞİLSİNİZ
Bu açıklamaya Uğur Yüce’den tepki geldi. İEKKK’nın işleyişiyle ilgili daha önce hazırlanan yönergeyi hatırlatan Yüce’nin Kasalı’ya “Yönergede böyle bir komiteden bahsedilmiyor. Hem komitenin başkanlığını neye dayanarak siz yapıyorsunuz? Zaten yönergeye göre görev süreniz de 2 yıl olmasına rağmen siz 5 yıla yakın süredir bunu sürdürüyorsunuz. Aslında yönergeye göre siz İEKKK Başkanı da değilsiniz. Sadece bu toplantıların başkanısınız. İEKKK’nın bir tane başkanı var, o da Sayın Belediye Başkanı Cemil Tugay’dır” dediği belirtildi.

ÖZGENER: BENİM DE HABERİM YOK
Öte yandan aynı konuyla ilgili İZTO Başkanı Mahmut Özgener de söz aldı. Böyle bir komitenin kuruluşundan kendisinin de haberi olmadığını belirten Özgener’in, “Bu konuyu önümüzdeki ay başkanların yapacağı toplantıda bir kez daha değerlendirelim” dediği ifade edildi.

Toplantıda ayrıca Başkan Tugay’ın Körfez’deki kirliliğin temizlenmesi başta olmak üzere belediye çalışmaları hakkında bilgi verdiği kaydedildi.