GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mart 2021 Cuma 12:08

'Paşa' hatasından dönülüyor: Meclisten onay istenecek

Menderes ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve hata sonucu “Fatih Sultan Mehmet Paşa” olarak isimlendirilen yolun isminin “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak değiştirilmesi için sona gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yer alan Hukuk Komisyonu'nda görüşülen ve oy birliği ile değiştirilmesine karar verilen Meclis gündemi sonrası, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri'nin onayına sunulacak maddenin Meclis'te kabul edilmesi sonrası, 8 yıl sonra yapılan hatadan dönülmüş olacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 2013 yılında Menderes Belediye Meclisi'nde karar sonrası, Menderes ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir sokağa  “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isminin verilmesinin ortaya çıkması sonrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye basmıştı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde yer alan maddeye ile “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isminin gelen talepler doğrultusunda “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak değiştirilmesi talebi Şubat ayı olağan Meclis oturumunda Büyükşehir Meclis üyelerine sunulmuş ve Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile Hukuk Komisyonu'na gönderilmişti.

8 Mart tarihinde, Mart ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştirmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi'nde ilgili madde komisyonlardan geldi. Pazartesi günü görüşülmesi beklenen madde, Hukuk Komisyonu'ndan oy birliği ile geçerken, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin onayına sunulacak gündem maddesinin kabul edilmesi halinde, yola verilen “Fatih Sultan Mehmet Paşa” ismi  “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak değiştirilecek.

Meclis gündeminde yer alan madde de şu ifadelere yer verildi;

"Menderes Kaymakamlığının 18/01/2021 tarihli ve 132 sayılı Yazıları ve eki doğrultusunda; Menderes-Ata Mahallesinde bulunan “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isimli yolun “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak yeniden isimlendirilmesi talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu."