GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
16 Ocak 2023 Pazartesi 11:22

'Özel' ihalede 250 milyonluk teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Çiğli Balatçık Mahallesi’ndeki 15 bin metrekarelik konut inşaat alanı için en çok teklifi veren şirketler belli oldu. En yüksek teklif ise 250 milyon TL ile Metropol Un Ürünleri isimli şirketten geldi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ‘Yatırımcılara Duyuru’ başlığıyla geçtiğimiz ay yayımlanan ilanda İzmir’de iki parsel daha satışa çıkarılmıştı. 

Çiğli’nin Balatçık Mahallesi’nde yer alan 5 bin 547 metrekare büyüklüğündeki 22133 ada 3 parsel ile 10 bin metrekare büyüklüğündeki 22133 ada 5 parsel birlikte vitrine çıkarılmıştı. 

28 Aralık 2022 tarihinde yapılan ihale sonucundan en yüksek teklif veren şirketler belli oldu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan parseller için en yüksek teklif veren gerçek ve tüzel kişiler şu şekilde:

-Mustafa KARABAĞLI
-Neslişah Divrik ERDİNÇ
-Metropol Un Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
-İzka Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi
-Alares Elektrik Üretim Anonim Şirketi
-Uzun Otomotiv Akaryakıt Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

EN YÜKSEK TEKLİF METROPOL UN'DAN
Özelleştirme İdaresi'nin açıkladığı bilgilere göre bir bütün halinde satışa çıkarılan parsel için en yüksek teklif Metropol Un Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nden geldi. Şirket, bu parseller için 250 milyon TL önerdi. Dondurulmuş gıda alanında üretim yapan şirketin sahibi ise iş insanı Fikret Yıldız. Şirketin, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikası bulunuyor. Satışla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Kararın önümüzdeki haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. 

Duyuru şu şekilde:
İzmir ili, Çiğli ilçesi, Balatçık Mahallesi, 22133 ada 3 parsel numaralı 5.547,45 m2, 22133 ada 5 parsel numaralı 10.000,00 m2 olmak üzere toplam 15.547,45 m2 yüzölçümlü taşınmazların (bir bütün halinde) özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif  250.000.000.- (İkiyüzellimilyon) Türk Lirası bedelle Metropol Un Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından verilmiştir.