GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Haziran 2017 Pazar 19:30

'Onur yürüyüşü'nde arbede: 35 gözaltı

TAKSİM Meydanı ve İstiklal Caddesi girişinde geniş güvenlik önlemi alan polis, "Onur yürüyüşü" yapmak isteyen LGBTİ'lilerin İstiklal Caddesi'ne girişlerine izin vermedi. Polis toplam 35 kişiyi gözaltına aldı

İstanbul Valiliği LGBT'nin 'Onur Yürüyüşü'ne izin vermeyeceğini duyurmuştu. Bugün Taksim'de yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Polis, yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ’lilerin İstiklal Caddesi’ne girişlerine izin vermedi. Yürüyüşe karşı çıkan bir grup ise İstiklal Caddesi girişinde bekleyen LGBTİ’lilerin arasına girdi. Bu kişiler ile LGBTİ’liler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Gün boyu İstiklal Caddesi ve civar sokakları ile Cihangir'de toplanan gruplar ile polis arasında gerginlikler yaşandı. Polis toplam 35 kişiyi gözaltına aldı.

POLİS KÖPEKLERLE MÜDAHALE ETTİ
İstiklal Caddesi'nin tüm girişlerini kapatan polisler, grupların bir araya gelmesine engel oldu. Sokak başlarında polis köpeklerle bekledi. Bir sokak girişinde bekleyen bir grup polis, İstiklal Caddesi'ne girmeye çalışan bir grup LGBTİ'liyi köpeklerle kovaladı. Kovalamacada hareketli anlar yaşandı. Bir polis helikopteri de yaşananları havadan takip etti. (DHA)