GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Eylül 2024 Çarşamba 21:25

'Omuz atma cinayeti'nde yeniden gözaltı!

İzmir'in Urla ilçesinde markette çıkan omuz atma tartışması sonrası Semih Kenan Köse bıçakla öldürülmüştü. Köse'yi bıçakla öldüren Sercan B. ise geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Mahkeme tarafından tahliye edilen Sercan B., yapılan itiraz sonrası yeniden gözaltına alındı.

EGEDESONSÖZ- Urla'da 'omuz atma' nedeniyle başlayan tartışma sonrası Semih Kenan Köse, bıçakla yaralanarak kaldırıldığı Urla Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Yaşananlar sonrası Sercan B. ile kavgaya karışan kardeşleri Serkan B. ve Taylan B., gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 

Önce Serkan B. ve Taylan B., için tahliye kararı veren mahkeme geçtiğimiz günlerde de Sercan B. için tahliye kararı vermişti.

Sercan B.'nin  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bakılmasına dair mahkemeye yapılan itiraz sonrası tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarıldı. Sercan B. polis ekiplerince yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Ayrıca Sercan B.'nin serbest bırakılması üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından soruşturma başlatılarak, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Mithat Özçakmaktaşı, Mahkeme üyeleri Serap Kahraman ve Gül Kılıç ile sanığın tahliyesi konusunda mütalaa veren İzmir Cumhuriyet Savcısı Osman Aykurt açığa alındı. 

Olay
Altıntaş Mahallesi'ndeki bir markette 16 Ekim 2023'te Semih Kenan Köse (30) ile Sercan B. arasında "omuz atma" sebebiyle tartışma çıkmış, bıçakla yaralanan Köse, kaldırıldığı Urla Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Polis, Sercan B. ile kavgaya karışan kardeşleri Serkan B. ve Taylan B'yi gözaltına almış, şüpheliler tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 kardeş hakkında "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açılmıştı.

Önceki duruşmada tutuklu kardeşlerden Serkan B. ve Taylan B. hakkında tahliye kararı verilmişti.