GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Eylül 2024 Salı 22:07

'Narin' açıklaması: Sorumlu kim varsa cezaya çarptırılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cesedini dereye gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın tutuklandığını duyurdu. Tunç, "Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi  Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi 19 gün sonra, daha önce aramalar yapılan Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içerisinde, üzeri taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış bir şekilde bulundu.

Soruşturmada kapsamında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, üç amcası ve 2 Eylül’de ‘kasten öldürmek'ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşini dahil 24 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 24 kişiden biri olan Nevzat Bahtiyar, Narin’in tutuklu amcası Salim Güran'ın kendisine 200 bin lira teklif ettiğini ve cesedi dere kenarına atmasını istediğini itiraf etmişti. Bu itirafın ardından Narin’in cesedi Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulunmuştu. 

Bahtiyar,  jandarmadaki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne götürüldü. Burada 5 saate yakın süren savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Soruşturması kapsamında gözaltında bulunan 23 kişinin ifade işlemleri ise devam ediyor.

Bahtiyar'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1-e maddesinden tutuklandığı öğrenildi. Bahtiyar'ın tutuklandığı madde, hem çocuklara hem de beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak durumda olan kişilere karşı işlenen öldürme suçunu nitelikli hal olarak kabul ediyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama
Saat 21.11'de açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Bahtiyar'ın tutuklandığını duyurdu. Tunç, "8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır. Gözaltında bulunan diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Ablasının ölümüne ilişkin de soruşturma
Öte yandan Savcılık, Narin Güran’ın 2009’da Diyarbakır Çocuk Hastalıları Hastanesi’nde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden yatalak ablası Tülin Güran’ın ölümüne ilişkin de soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne bir yazı yazılarak, Tülin Güran’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dosyaları talep edildi.