GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ekim 2024 Çarşamba 20:29

'Korsan tarikat' Halk TV'ye saldırdı: Saldırıya tepki seli!

Egedesonsöz'ün gündeme getirdiği; İzmir'in Karabağlar ilçesinde kaçak olarak yapılan ancak yıkımı yapılamayan tarikat binası önünde çekim yapmak isteyen Halk TV ekibi saldırıya uğradı. Ekibin aracına zorla binen şahıslar, çekilen görüntüleri sildirmeye çalıştı. Olaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP'li isimler tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- Karabağlar'ın Uzundere Mahallesi'nde bulunan ve kaçak yapılması sebebiyle yıkımı kararı alınan tarikat binasına gelen Halk TV ekibi saldırıya uğradı.

Bina çevresinde çekim yapmanın yasak olduğunu söyleyen tarikatçılar, Halk TV ekibinin aracına zorla binerek kameraman ve muhabire görüntüleri sildirmek için baskı yaptı.

İzmir’deki Türkmen Tahtacı Alevi köyleri arasında yer alan Uzundere’de kaçak olarak inşa edilen İsmailağa Cemati’nin öğrenci yurdu ve Kur’an kursu binası yıkım kararı olmasına rağmen faaliyetlerine başlamasını Egedesonsöz gündeme getirmişti.

YIKIM YOK AÇILIŞ VAR... KORSAN TARİKAT!

Olaya Başkan Tugay ve CHP'li isimler tepki gösterdi.

Açıklamalar şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay:

Karabağlar ilçemizde tarikat ve cemaat mensupları inşa ettikleri kaçak yapının haberini yapmak için olay yerine gelen gazetecilere saldırmış ve onları darp etmişlerdir. Kentimizin göbeğinde gazetecilerimize yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Kamunun haber alma özgürlüğü için uğraşan basın emekçilerimize yönelik bu zorbalığı lanetliyorum. Kendilerine tanınan haklar ve ayrıcalıklarla beslenen bu yapı, toplumun çürümesine neden olmaktadır. Bu noktada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri bir kez daha hatırlanmalıdır; “Efendiler, iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakiki tarikat, tarikat-ı medeniyedir. Medeniyetin emrettiğini ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için kafidir.”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu:

Bu cesareti kimden nereden alıyorsunuz ki, mahkeme kararıyla kaçak olduğu belirlenmiş, yıkım kararı verilmiş tarikat yurdunuzun haberini yapan basın ekibini, mafya gibi rehin almaya çalışıyorsunuz. Atatürk cumhuriyetinde ve Ata’nın şehri İzmir’de tarikatla karışık mafya zihniyetinize geçit vermeyiz. Halk Tv ekibine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, basına yapılan bu saldırıyla ilgili savcıları göreve davet ediyorum.

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel:

Son 22 yıldır kendilerine verilen cesaret ve imtiyazlarla, toplumsal çürümenin odak noktası haline gelen, bir virüs gibi ülkenin her yerine yayılan, tarikat ve cemaatlerden biri İzmir Karabağlar'da kaçak bir yurt inşaa ediyor. Kaçak yurt hakkında verilen yıkım kararının uygulanması için yıkıma giden belediye ekiplerini eli sopalı, hukuk tanımaz zorbalar karşılıyor. Ne valilik ne de emniyet görevini yapıyor. Bugün ise, kaçak tarikat yurdunu görüntülemeye giden Halk Tv muhabirleri zorbaların saldırısına uğruyor. Şimdi en başta Adalet Bakanı‘na ve İçişleri Bakanı'na soralım; Bu kaçak yurdun yıkım kararının uygulaması için kolluk kuvvetleri neden Karabağlar Belediyesi'ne yardımcı olmuyor? Yasaların uygulanmasına engel olan tarikat mensupları hakkında neden hala işlem yapılmıyor? İzmir'in göbeğinde tüm yasal işlemlere rağmen kaçak yurt inşa eden ve yıkımı engelleyen tarikat bu cesareti nereden alıyor? Kim yada kimler tarafından himaye ediliyor? Devletin gücü tarikat ve cemaatlere işlemiyor mu? 15 Temmuz hain darbe girişiminden hiç mi ders almadınız?

 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç:

Eşkiya mısınız siz? İzmir Karabağlar’da yıkım kararı olan kaçak Kuran kursu binasını görüntüleyen gazetecilere, tarikatçıların zorbalıkla müdahale edip görüntüleri sildirmek istemesi sadece basına değil, hukuka ve demokrasimize de saldırıdır. İzmir’in aydınlık yüzü, karanlık güçlerin tehditlerine boyun eğmez. Halk Tv ekibine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.