GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
30 Mart 2020 Pazartesi 20:23

'Koronayı votka ve sauna ile defedeceğiz!'

Dünyayı paniğe sevk eden corona virüs salgınına geçtiğimiz günlerde 'Olur böyle şeyler. En önemlisi panik yapmamak' şeklinde yanıt veren Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko bu kez de hokey maçına katıldı. Lukaşenko ayrıca, coronayı votka ve sauna ile defedeceklerini de belirtti.

Belarus, Covid-19 salgına karşı herhangi bir önlem almamasıyla dikkat çekiyor. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, corona virüse karşı ''Olur böyle şeyler'' yorumu yapmasının üzerinden kısa bir süre sonra da hokey maçına katıldı.

Maçın ardından "İşte corona virüsün tedavisi burada" diyen Lukaşenko, ''Ayaklarının üzerinde ölmek, dizlerinin üstünde yaşamaktan daha iyidir'' dedi.

Şu ana kadar 94 vaka tespiti yapılan ülkede Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ise, corona virüse karşı ülke olarak herhangi bir önlem almayacaklarını belirterek, "Olur böyle şeyler. En önemlisi panik yapmamaktır" sözlerini kullanmıştı. Futbol aktivilerini ertelemeyen tek Avrupa ülkesi olan Belarus'ta virüs nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, ancak bu ölümlerin resmi kayıtlara geçirilmediği iddia ediliyor.

Lukaşenko ayrıca, Kırsal bölgelerde sıkı çalışılmasını isteyen Lukaşenko, “Covid-19 u votka ve sauna ile defedeceğiz” dedi.(NTV)