GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Temmuz 2021 Çarşamba 09:09

'Kılıçdaroğlu İzmir'e kolay kolay gelemez' demişti, yanıt geldi: Kemalpaşa'da sokağa çık da görelim!

AK Partili Yaşar Kırkpınar'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylemlerine yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Sevgili Yaşar Kırkpınar vekilimiz önce Kemalpaşa'da sokağa çıksın da göreyim. Önce orada çıksın! Bıraksın Genel Başkanımızı. Onun muhatapları biziz, gerektiği noktada her zaman hep beraber yol alabiliriz ve artı karşı karşıya gelebiliriz. Siyaseti kendi mecrası dahilinde yapmaya kalksın öyle çok büyük sözler söylemesi ne hakkıdır ne de haddidir" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Muhalefet partilerinin 'erken seçim' çağrıları sonrası partiler saha çalışmalarına hız verirken, özellikle muhalefet partileri tarafından son 3-4 ay içerisinde Genel Başkan ziyaretleri art arda gelmişti.

Olası seçim çalışmaları kapsamında en fazla İzmir'e gelen liderlerin arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı  ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu yer almıştı.

Özellikle İzmir'de meydana gelen selden sonra vatandaşlar ile buluşmasında yaşanan olaylar üzerine hükümet temsilciler tarafından eleştirilerin odağına CHP Lideri getirilirken, son olarak AK Parti Milletvekili Yaşar Kırkpınar'da Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.

Kırkpınar katıldığı bir televizyon programında, "Sanırım Kılıçdaroğlu İzmir'e bir daha kolay kolay gelemez çünkü her geldiğinde CHP'li olduğunu söyleyen vatandaşlar Kılıçdaroğlu'nu azarlıyorlar" ifadelerini kullanırken, AK Partili vekile CHP'den yanıt gecikmedi.

Konuyla ilgili Egedesonsöz'e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, AK Partili Kırkpınar'a sert sözlerle yüklendi.

GENEL BAŞKANIMIZIN GELEMEYECEĞİ HİÇBİR NOKTA YOKTUR
Eleştirilere yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hiçbir vekilin, hiçbir muhalefet veya iktidar vekilinin söz söyleme hakkı yoktur. Çünkü genel başkanımız şu anda yol haritasını oluşturmakta ve Türkiye'nin geleceğini belirlemektedir. Tabii ki Genel Başkanımızın söyledikleri AKP'yi acıtıyor ve izlediği yol onları acıtıyor, ancak gerçekler konuşulmakta… Genel Başkanımız İzmir Milletvekilidir ve CHP olarak her daim, 7/24 İzmir'in her noktasında varız. Hem kendisi hem bizler varız… Hem de İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız ve 24 tane CHP bayrağını sallandıran ilçe başkanlarımız vardır. Gelemeyeceği hiçbir nokta yoktur. Onlar sahaya çıkısında görelim.  Onlar sokakta yoklar" dedi.

NE HAKKIDIR NE HADİDİDİR!
AK Partili Kırkpınar'a çağrıda da bulunan Serter, "Sevgili Yaşar Kırkpınar vekilimiz önce Kemalpaşa'da sokağa çıksın da göreyim. Önce orada çıksın! Bıraksın Genel Başkanımızı. Onun muhatapları biziz, gerektiği noktada her zaman hep beraber yol alabiliriz ve artı karşı karşıya gelebiliriz. Siyaseti kendi mecrası dahilinde yapmaya kalksın öyle çok büyük sözler söylemesi ne hakkıdır ne haddidir" diye konuştu.