GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Aralık 2016 Salı 14:26

'Kayıp askerler'le ilgili flaş açıklama

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, DAEŞ'in tarafından yayınlanan kaçırılan Türk askerleriyle ilgili olduğu öne sürülen görüntülere ilişkin "Teyit edilmiş bir bilgi yoktur" dedi. Kurtulmuş, yaz saati uygulamasında değişiklik olmayacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:
(Anayasa değişikliği teklifi) MHP ile anayasa konusundaki görüşmelerimiz başından itibaren son derece açık ve şeffaf bir şekilde yürüyor. Başta belirlenen prensipler çerçevesinde herhangi bir sapma söz konusu değildir. Genel bir mutabakat, tam bir mutabakat içerisinde MHP, zaten Meclise inmiş olan, artık komisyonda da görüşülmeye başlanmış olan bu anayasa paketine destek vermeyi sürdürecektir.

(DAEŞ'in yayınladığı görüntü) Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından henüz teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Teyit edilmiş bir bilgi olursa paylaşacağız. Bu tür örgütler, en aşağılık terör örgütleridir. Halka korku salmak istiyorlar.

Medyadaki bazı arkadaşlar ayaklarını denk alsın. Sosyal medya sorumsuzlukla yayın yapılacak bir alan değil. Türk halkının moralini bozmak vatanseverlik değildir. Ulusal medyada çok ciddi dayanışma vardır.
Münbiç'ten PYD'nin çıkması için görüşmeler sürüyor.
(OHAL) OHAL laf olsun diye ortaya konulmadı, zorunluluklar nedeniyle konuldu. Terörle mücadelede atılması gereken birçok adım atılmazdı. Bugün için OHAL ile ilgili alınmış bir karar yoktur. 

(Rus jetlerinin El Bab’da destek verdiği iddiası) Sahada savaş oyunu oynamıyoruz. Türkiye üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Ne gerekiyorsa onu yapacaktır.

(Yaz saati uygulaması) Öyle bir çalışmamız yok. Geriye alma niyetimiz olmadığını ifade etmek istiyorum.