GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Nisan 2021 Salı 15:18

'Kasıtlı yapıyorlar' dedi: İmza yetkim yok!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kendi şirketinden petrol ürünü sattığı iddialarına yanıt verdi. İduğ, “Benim şirkette bir imza yetkim yok. Bunu kasıtlı yapıyor. Bornova’nın nasıl yükselişte olduğunu görüyorlar; nasıl köstek oluruz diye düşünüyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisine sunulan denetim komisyonu raporunda yer alan konular arasında Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un şirketine ait ifadelerin yer almasına yanıt gecikmedi. Belediye Başkanı Dr. İduğ, Büyükşehir’e kendi şirketi üzerinden petrol ürünleri sattığı yönündeki iddialara açıklık getirdi. AK Parti Meclis Üyesi Fikret Mısırlı’nın yazdığı rapordaki ifadelerle ilgili konuşan İduğ, “kasıtlı yapıyorlar” çıkışında bulundu.

Egedesonsöz'e konuşan Başkan İduğ, “Benim şirketim (İduğ Petrol Ürünleri ve Otomotiv Yedek parça Sanayi Tic. Ltd. Şti.) Dünya markası Castrol’un Ege Bölgesi’ndeki temsilcisi ve tek satıcısıdır. Her türlü (kamu dahil) ihaleye girme hakkı var. Belediye başkanı unvanını aldıktan sonra, sadece şirket sahibi olarak kaldım. İmza yetkim yok. Üstelik beş yıl boyunca böyle bir yetki yok. ESHOT 2020 yılında madeni yağ alım ihalesi düzenledi. Nereden alacak? Castrol’la ilgili tek yetkili satıcıdan alacak. Üstelik, yapılan alışveriş de 5000 TL.’lik. O alışverişin karı bile 500 TL tutmaz. Üstelik, sadece 2019 yılında.  Seçim öncesi midir, seçimden sonra mı, hatırlamıyorum. Ben 5000 TL’lik alışverişten bahsediyorum” dedi.

Başkan İduğ, Bornova Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ünal’ın da Otokar firmasının tek yetkili bayisi olduğunu söylerken aynı durumu kendisinin de yaşadığını vurguladı. İduğ, “Kendisi Otokar’ın, tek yetkili servisinin patronu. Bu kentteki kamu kuruluşlarına ve belediyelere ait araçlar bakım, montaj ve onarım için Ankara’ya mı gidecek? Ticaret’te ‘münhasırlık’ anlaşmaları vardır. Yani bir alıcının belirli bir ürün veya ürün grubuna ilişkin talebinin tamamını veya önemli bir kısmını tek bir sağlayıcıdan karşılaması koşulunu içeren sözleşmeyi anlatır. Bunu yapanlar kasıtlı yapıyor… Bornova’nın nasıl yükselişte olduğunu görüyorlar; nasıl köstek oluruz diye düşünüyorlar” ifadelerini kullandı.