GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Nisan 2021 Cumartesi 09:58

'Karşıyaka daveti'ne Kılıçdaroğlu'ndan yeşil ışık!

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İlçe Başkanı Murat Serdar Koç genel merkezde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantıda Kılıçdarğlu'nun Karşıyaka'da yapılacak açılışlar için davet edildiği ve Kılıçdaroğlu'nun 1-1,5 ay içerisine açılışlara gelebileceği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde tartışmalara neden olan muhtarlık ziyareti sonrasında önemli bir gelişme yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç Ankara’ya gitti. CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen iki isim ilçedeki yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA AÇILIŞ DAVETİ
İki isim belediyenin yapımını tamamladığı bazı yatırımların açılışları için davette bulundu. Daveti kabul eden Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1-1,5 ay sonra açılışlar için gelebileceğini belirtirken, İlçe Başkanı Serdar Koç, “Karşıyaka’mızda gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelerimizi sunarak yürüdüğümüz iktidar yolunda dimdik yanında olduğumuzu ifade ettik” diye konuştu.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR
Başkan Tugay, Bostanlı’da yapımı tamamlanan Zühtü Işıl Meydanı, planetaryum, Kolektif Girişimcilik Merkezi, güneş enerji santrali ek yatırımı ile yapımı kısa sürede tamamlanacak olan Macera Parkı ve Bahçelievler’deki sivil toplum kuruluşları merkezi gibi yatırımların toplu açılışı için davette bulunduklarını belirterek olumlu yanıt veren Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Tugay, “Genel Başkanımıza inanıyor ve çok güveniyoruz. Direktifleri doğrultusunda yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu’nun Örnekköy’e yaptığı ziyarette açılan pankart sonrasında Cumhuriyet Mahallesi’nin planları iptal edilmişti. Belediye Başkanı Tugay, yaşanan süreç hakkında bilgi vermek üzere Ankara’ya gideceklerini açıklamıştı. Ziyarette, iki ismin olayların yaşanma süreci, sonrasındaki gelişmeler ve mevcut durumla ilgili bilgiler verdikleri de öğrenildi. 

GENEL İŞ’E ZİYARET
Başkan Tugay, İlçe Başkanı Koç ile birlikte Genel İş Sendikası Genel Merkezi’ni de ziyaret etti. Burada Genel Başkan Remzi Çalışkan, Genel Sekreter Şükret Sevgener ve Sendika Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Tugay, “Çalışma hayatında şartların iyileştirilmesi için neler yapabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Aynı zamanda SODEMSEN Yönetim Kurulu üyesi olmam nedeniyle çok faydalı bir ziyaret oldu. Sıcak karşılamaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.