GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Eylül 2020 Salı 16:41

'Kademeli mesai’ İzmir'e ilaç oldu mu? Büyükşehir ve Valilik’ten ilk yorumlar

Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, uygulamanın sadece Konak'ta olması nedeniyle sabah saatlerinde yoğunlaşma süresinin daraldığını, ancak Çiğli ve Karşıyaka çıkışlarında beklentilerin oluşmadığını söyledi, "Uygulama tüm ilçelere yayılırsa, olumlu sonuçlar alacağımızı umuyorum" dedi. Vali Köşger, "Uygulama sorunu çözmeye yetmediyse, kapsamı genişletiriz" açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Sabah ve akşam saatlerindeki yoğun trafiği rahatlatmak amacıyla İzmir'de 14 Eylül'de başlatılan "Kademeli mesai" uygulamasının sonuçları netleşmeye başladı. Toplam 7 iş günündeki trafik yoğunluğunu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Buğra Gökçe, sadece Konak'ta çalışan 28 bin kamu görevlisinin  yarısının saat 08.00'de, diğer yarısının ise 09.00'da mesaiye başlaması nedeniyle bu bölgedeki trafiğin yoğunlaşma süresinin kısmen de olsa daraldığını açıkladı. Gökçe, uygulamanın yaygınlaştırılması ve kamu kurumları dışındaki çalışanlar için de olması halinde başarıya ulaşılacağını ifade etti. Vali Yavuz Selim Köşger ise "İhtiyaç varsa, bakarız, gerekirse kapsamı genişletiriz" açıklamasında bulundu.

ALTINYOL'DAKİ YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR
Özellikle Karşıyaka ve Çiğli çıkışlarındaki yoğunluğun devam ettiğini belirterek, uygulamanın sadece kamu kurumlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğine vurgu yapan Genel Sekreter Gökçe, özel sektörün de kapsama dahil edilmesinin yararlı olacağını söyledi. Ayrıca uygulamanın, Konak dışındaki bazı ilçeleri de içine alınması halinde trafikte rahatlama olacağını öngördüklerini ifade eden Gökçe, şunları söyledi:

"Başkanımız Tunç Soyer'in de dile getirdiği gibi Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Birliği, Organize Sanayi Bölgeleri gibi kurumların da kademeli mesaiye başlaması, trafikte hedefe ulaşmayı kolaylaştıracaktır. İstanbul Valiliği, tüm ilçelerde kademeli mesaiyi uyguluyor. İzmir'de de uygulama alanı genişlerse, diğer ana arterlerde de trafik hızlanır, yoğunluk daha da daralır. Diğer ilçelerde de uygulanması halinde umulan sonuçları alabiliriz. Uygulama alanı Konak'la sınırlı olduğundan, umduğumuz verimi alamadık. Fakat uygulama alanı ilçe sayısını artırır, kademeli mesaiyi sadece kamu çalışanlarıyla sınırlı tutmazsak, pekala başarılı oluruz."

VALİ KÖŞGER: İHTİYAÇ VARSA, BAKARIZ
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kademeli mesai uygulamasının, en çok kamu çalışanının görev yaptığı Konak için düşünüldüğünü belirterek Egedesonsöz'e şu açıklamayı yaptı:

"Gündemimizde, kademeli mesai uygulamasını diğer ilçelere de yaymak, özel sektör çalışanları için de harekete geçirmek gibi bir durum yok. Fakat böyle bir genişlemeye ihtiyaç varsa, tabii ki bakarız. Bu konuda herhangi bir talep gelmedi.  Talep geldiğinde, mutlaka değerlendirmeye alırız."