GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
12 Nisan 2024 Cuma 08:38

'İkinci El’de bayram hareketliliği!

İkinci el araç piyasasında her geçen gün artan fiyatlar nedeniyle durgunluk yaşanırken bayram tatili öncesinde noterlerde yoğunluk arttı. Tatile arabasız girmek istemeyenler soluğu oto galeride aldı. İzmir Otokent Başkanı Demir, “İkinci ellerde bir hareket var. Bayram öncesi bu kadar değildi. Bayrama 1 hafta kala millet saldırdı” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Türkiye’de uzun süredir devam eden yüksek enflasyon araba satışlarını da etkiliyor. İkinci el araba piyasasındaki durgunluk ise bayram öncesi son buldu.

Ramazan Bayramı tatilinin Çarşamba günü başlaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karara göre ; resmi tatil, Pazartesi’den başlayarak bütün haftayı kapsayacak.

Bayram tatilini fırsat bilenler ise tatil yolculuğu yapmak için ikinci el araba galerilerine yöneldi. İzmir Otokent Başkanı Feyzi Demir, oto galerilerdeki ve noterlerdeki son durumu Egedesonsöz’e anlattı.

NOTERLERİN ÖNÜ DOLU
Demir, bayram öncesi hem galerilerin hem de noterlerin kalabalık olduğunu söyleyerek “İki üç gündür bir hareketlilik var. Hem experlerin önü dolu hem de birkaç gündür noterlerin önü dolu. Cumartesi - Pazar da araba alanların çoğu satışa geldiği için bu kalabalık var. Onu net söyleyemiyorum ama yine de bayram öncesi bir hareket var” dedi.

BAYRAMA 1 HAFTA KALA MİLLET SALDIRDI
Araba satış ilanlarında ‘bayrama arabasız girmeyin’ başlıkları ile ilgili konuşan Demir, “Yıllardır bu işi yapıyorum hep aynı şey. Zaten insanlar 9-10 gün bir yere gidecekse 1000 - 1500 lira verip araba mı kiralasın. Alıyordur, döndüğünde ya satıyordur ya da duruyordur” ifadelerini kullanırken sözlerini şöyle noktaladı:

“Sıfırlara net bir şey diyemiyorum ama ikinci ellerde bir hareket var. Bayram öncesi bu kadar değildi. Bayrama 1 hafta kala millet saldırdı.”